Tranzacție: Simple Capital preia 15% din acțiunile companiei românești de soluții software KIM

Tranzacție: Simple Capital preia 15% din acțiunile companiei românești de soluții software KIM

Andrei Pitiș, CEO Simple Capital

scris 12 mai 2021

Simple Capital, vehiculul de investiții private fondat de Andrei Pitiș, investește 100.000 de euro în compania românească de soluții software  KIM, care automatizează procesele de business din fabrici, corporații și IMM-uri. În urma finanțării, investitorul preia 15% din acțiunile companiei.

Investiția va fi axată pe trei direcții: crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent, extinderea echipei de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerințelor tehnice venite de la clienții actuali și cei viitori, precum și promovarea pe plan local și internațional a beneficiilor și valorii adăugate pe care le aduc soluțiile KIM.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

”Investiția în KIM este parte din strategia Simple Capital de a susține produse românești pregătite să se extindă pe piața internațională. Vicențiu și echipa KIM sunt într-un moment foarte bun de dezvoltare a companiei și mai ales într-un context favorabil de creștere a business-ului. Presiunea pentru digitalizare a crescut mult în toate tipurile de organizații, la nivel global, iar furnizorii de soluții care să crească agilitatea și competitivitatea companiilor au oportunitate foarte buna de poziționare pe piață. ” a declarat Andrei Pitiș, CEO Simple Capital.

”Pentru KIM, investiția lui Andrei Pitiș este o validare a faptului că, în cei 9 ani de activitate, soluțiile software proprii, 100% românești, au adus valoare pe piață și au rezolvat probleme operaționale reale ale multor companii locale. Astăzi, soluțiile în care am investit încă de la înființarea companiei, sunt mature și pregătite pentru lansarea și la nivel internațional. Ca antreprenor, îmi doresc să duc compania la următorul nivel de dezvoltare, și pe alte piețe, să ne atingem obiectivele stabilite și să ne consolidam poziția de business, iar alături de Andrei sunt convins că vom reuși în această strategie”, a precizat Vicențiu Corbu, Founder & CEO KIM.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Până în prezent, KIM a digitalizat 7 fabrici, 3 multinaționale și o serie de IMM-uri din România. Estimările financiare ale companiei pentru anul 2021 se ridică la 1 milion de euro, iar pentru anul următor, Vicențiu Corbu - se așteaptă la o dublare a acestei cifre.

Compania românească KIM, fondată în 2012 de către Vicențiu Corbu, este specializată în furnizarea de soluții software pentru digitalizarea proceselor de business din industriile navale, petrol și gaze, logistică sau producție. În prezent, KIM are o echipă de 15 oameni, dar intenționează să atragă cel puțin încă 5 persoane noi.

Vicențiu Corbu, Fondatorul KIM, a investit în ultimii ani peste 1 milion de euro în dezvoltarea propriilor soluții software cu care automatizează procesele de business din fabrici, corporații și IMM-uri.

Simple Capital este un vehicul de investiții private, fondat în 2019 de Andrei Pitiș – antreprenor, investitor și adviser, cu peste 25 de ani de experiență în industria IT din România și Statele Unite. Simple Capital investește în startup-uri de tehnologie cu produse adresate pieței globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
simple capital
kim