Producția de iPhone din India a scăzut la jumătate din cauza infectărilor cu COVID-19

Producția de iPhone din India a scăzut la jumătate din cauza infectărilor cu COVID-19
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mai 2021

Situația dramatică a infectărilor cu COVID-19 din India are repercusiuni inclusiv asupra fabricilor Foxconn, unde se asamblează iPhone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția la fabrica Foxconn din India a fost redusă la 50%, după ce mulți angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Fabrica este localizată în statul Tamil Nadu, unul dintre statele cel mai rău lovite de noul val al pandemiei și care se află în full lockdown de la începutul săptămânii.

Mai bine de 100 de angajați ai fabricii au fost testați pozitiv și nu le-a mai fost permis accesul în incintă, chiar dacă, pentru unii angajați, fabrica oferă inclusiv facilități de dormit.

În fabrica din Tamil Nadu se produc iPhone-uri pentru piața locală, care este și a doua cea mai mare piață pentru Apple. Pe fondul cererii semnificative pentru iPhone 12, Apple a livrat în India în primul trimestru peste 1 milion de smartphone-uri.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

India este principalul beneficiar de pe urma tensiunilor economie dintre Statele Unite și China, fiind una dintre țările preferate pentru mutarea producției din China și datorită facilităților importante oferite de Guvern.

India trece printr-o gravă criză sanitară din cauza noului vald de infectări cu COVID-19. 22,66 milioane de infecții au fost contorizate până acum, cu numărul oficial al deceselor la 246.000, un număr despre care majoritatea experților spun că este mult mai mic decât cel real.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
india
foxconn
covid-19