Tranzacțiile cu arme între particulari, interzise pe platformele Facebook și Instagram

Tranzacțiile cu arme între particulari, interzise pe platformele Facebook și Instagram
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 ian 2016

Facebook a interzis tranzacțiile cu arme de foc inițiate de persoane private pe rețeaua de socializare și serviciul Instagram de partajare de poze, scrie Reuters. Mutarea vine la puțin timp după ce președintele SUA a îndemnat companiile de social media să adopte o atitudine mai restrictivă în cazul vânzărilor de arme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Interdicția se aplică doar utilizatorilor individuali de Facebook și Instagram și vizează atât reclamele, cât și orice activitate în vederea vânzării sau cumpărării de arme, a spus vineri un purtător de cuvânt al companiei americane.

Comercianții autorizați vor putea afișa în continuare reclame la arme pe Facebook, “finalizarea tranzacțiilor urmând să aibă loc în afara rețelei de socializare“, potrivit sursei citate.

Profitul Facebook a urcat de peste două ori în ultimul trimestru din 2015, la nivelul record de 1,56 mld. dolari CITEȘTE ȘI Profitul Facebook a urcat de peste două ori în ultimul trimestru din 2015, la nivelul record de 1,56 mld. dolari

Anunțul Facebook urmează unor decizii similare adoptate de companie în cazul comerțului cu medicamente sau substanțe ilegale. Totodată, mutarea are loc în contextul în care autoritățile din SUA dezbat spinoasa problemă a accesului cetățenilor la armele de foc, readusă în prim-plan de o serie de atacuri armate în școli și alte instituții.  

Recent, președintele SUA, Barack Obama, a făcut un apel către operatorii rețelelor de socializare în vederea limitării comerțului de arme pe aceste platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
tranzactii arme
arme
utilizatori
reclame