Profitul Microsoft a scăzut cu 15% în ultimele trei luni din 2015, sub impactul aprecierii dolarului

Profitul Microsoft a scăzut cu 15% în ultimele trei luni din 2015, sub impactul aprecierii dolarului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 ian 2016

Profitul net al Microsoft a scăzut cu 15%, la 5 miliarde de dolari, în al doilea trimestru fiscal al anului 2016 - care corespunde ultimelor trei luni din 2015 - față de perioada similară a anului precedent, iar veniturile au înregistrat un declin de 10%, la 23,8 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile ajustate - raportate non-GAAP - au scăzut cu 2%, la 25,7 miliarde dolari, iar profitul net a urcat cu 8%, la 6,3 miliarde dolari. 

Excluzând impactul aprecierii dolarului, care afectează rezultatele întrgistrate în afara Statelor Unite, veniturile au urcat cu 3%, iar profitul cu 20%.

Aplicația Yahoo! Mail aduce îmbunătățiri semnificative pe Android și iOS CITEȘTE ȘI Aplicația Yahoo! Mail aduce îmbunătățiri semnificative pe Android și iOS

Veniturile din cloud computing au înregistrat un avans semnificativ, dovadă că eforturile companiei de a câștiga teren pe acest segment dau roade.

 “Potențialul companiei în zona de cloud este major, mai mare decât în orice altă piață pe care am fost prezenți vreodată“, a spus CEO-ul Microsft, Satya Nadella, citat de The Verge.

Veniturile obținute din serviciul de cloud Office 365 au avansat cu aproape 70%, excluzând fluctuațiile cursului de schimb, deși Microsoft a decis recent ca utilizatorii care au abonamente Office 365 să nu mai mai aibă un spațiu de stocare nelimitat, reintroducând limita de 1 TB. Compania nu a precizat veniturile generate de acest serviciu în valoare absolută.

Veniturile din “Intelligent Cloud” au crescut cu 5% (11% excluzând impactul variației dolarului), la 6,3 miliarde de dolari, sprijinite de creșterea cu 140% a servciului de cloud premium/corporate oferit de companie, Azure.

În pofida scăderii profitului și veniturilor, acestea au depășit estimările analiștilor, iar investitorii au primit cu entuziam veștile privind evoluția pe segmentul de cloud computing. Astfel, acțiunile companiei erau astăzi, în jurul orei 15:00, în urcare cu aproape 5%.

"Microsoft pare să aibă un trend pozitiv în 2016, evoluția fiind diferită față de ceea ce auzim de la alte companii din domeniul IT", a afirmat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets, citat de CNBC.

Veniturile obținute din vânzarea de telefoane au înregistrat o scădere de 49% față de perioada echivalentă a anului trecut. Microsoft a vândut 4,5 milioane de telefoane Lumia în perioada octombrie-decembrie, față de 10,5 milioane în trimestrul al doilea din anul fiscal 2015. Microsoft va lansa în curând telefonul Lumia 650, cel care ar putea fi ultimul din această serie. Ulterior, compania ar putea lansa smartphone-uri sub brandul Surface.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
venituri
profit
surface
lumia
cloud
office 365