Trump s-a întâlnit cu șefii a 18 companii de tehnologie pentru modernizarea sistemelor IT ale guvernului

Trump s-a întâlnit cu șefii a 18 companii de tehnologie pentru modernizarea sistemelor IT ale guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Președintele american Donald Trump s-a întâlnit luni cu șefii a 18 companii de tehnologie, între care Apple, Amazon.com și Microsoft, pentru a le cere sprijinul pentru modernizarea sistemelor informatice ale guvernului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă vrea să modernizeze sistemele informatice ale guvernului pentru reducerea costurilor, eliminarea pierderilor și îmbunătățirea serviciilor, scrie News.ro.

Trump a spus luni că guvernul ar putea economisi până la 1.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani cu astfel de măsuri.

”Obiectivul nostru este o transformare largă a tehnologiei guvernului federal, prin care va oferi servicii mult mai bune cetățenilor. Guvernul trebuie să țină pasul cu revoluția tehnologică”, a spus Trump.

Datele personale pentru 62% dintre americani, inclusiv opiniile lor politice, publicate online fără nicio măsură de protecție CITEȘTE ȘI Datele personale pentru 62% dintre americani, inclusiv opiniile lor politice, publicate online fără nicio măsură de protecție

Directorii fac parte din Consiliul Tehnologic American format de Trump în luna mai pentru a susține eforturile de modernizare a guvernului.

”Guvernul SUA ar trebui să aibă cel mai modern guvern din lume, dar nu are”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook.

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, a spus că vrea ca administrația Trump să se folosească de tehnologiile comerciale existente, de trainingul angajaților, de echipamentele care învață și de inteligența artificială.

Înainte de a se întâlni cu Trump, șefii de companii au participat la 10 ședințe de grup cu vicepreședintele Mike Pence, secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin și secretarul petnru Comerț Wilbur Ross, alături de președinții Massachusetts Institute of Technology și Ohio State University.

Casa Albă vrea să reducă aparatul guvernamental și forța de muncă federală și să elimine din reglementări.

În martie, Trump a semnat un ordin pentru reformarea guvernului federal și l-a numit pe ginerele său Jared Kushner să conducă Biroul Casei Albe pentru Inovații Americane, pentru atragerea de idei de afaceri și posibila privatizarea unor funcâiuni guvernamentale.

Mulți dintre directorii de companii tehnologice vor să atragă sprijinul Casei Albe în domeniu reglementărilor și altor politici, cum ar fi vizele pentru muncitorii calificați.

Între ceilalți participanți la discuții s-au aflat directorul general al Alphabet, Eric Schmidt, președintele fondului de investiții Kleiner Perkins, John Doerr, și directorii generali ai Microsoft, International Business Machines Corp, Intel, Qualcomm, Oracle și Adobe Systems.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost invitat dar nu a putut particia din cauza unui conflict, a anunțat compania.

Potrivit datelor din 2016,, guvernul SUA cheltuiește peste 800 de miliarde de dolari anual pentru IT, excluzând operațiunile clasificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amazon.com
microsoft
trump
it