Twitter a înlăturat un mesaj al lui Trump cu piesa „Electric Avenue” pentru că încălca drepturile de autor

Twitter a înlăturat un mesaj al lui Trump cu piesa „Electric Avenue” pentru că încălca drepturile de autor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2020

Twitter a eliminat un videoclip publicat de președintele Donald Trump în care era folosită melodia „Electric Avenue”, după ce a primit o reclamație privind drepturile de autor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a publicat pe 12 august videoclipul în care apare un tren animat cu logo-ul campaniei lui care traversează un oraș în timp ce în urmă se află candidatul democrat Joe Biden într-o drezină, scrie News.ro.

„Electric Avenue”, cântec de succes lansat în 1982 de Eddy Grant, a fost folosit ca fundal sonor.

Samsung va lansa un smartphone cu baterie de 7.000 mAh CITEȘTE ȘI Samsung va lansa un smartphone cu baterie de 7.000 mAh

Postarea, înlăturată marți noapte, are acum mesajul: „Conținutul a fost dezactivat ca răspuns la o raportare a deținătorului dreptului de autor”.

În aceeași zi, Grant a dat în judecată campania lui Trump pentru folosirea neautorizată a cântecului lui, a informat CNN.

Avocatul artistului, Wallace E.J. Collins, a transmis o cerere de încetare după o zi de când președintele a publicat online videoclipul. Într-un mesaj publicat pe site-ul lui, Grant spune că este „proprietarul unic și exclusiv de drept al compoziției muzicale”.

Collins a transmis că folosirea melodiei de către echipa de campanie a adus „daune substanțiale” clientului și reputației lui.

Grant este unul dintre numeroșii artiști care au cerut în ultima perioadă campaniei lui Trump să nu le mai folosească muzica. Între aceștia se numără The Rolling Stones, R.E.M. și, cel mai recent, administratorii averii lui Leonard Cohen.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
electric avenue
trump