Twitter permite utilizatorilor să tranzacționeze acțiuni și criptomonede

Twitter permite utilizatorilor să tranzacționeze acțiuni și criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2023

Twitter a început să colaboreze cu eToro pentru a permite utilizatorilor să tranzacționeze acțiuni și criptomonede, în timp ce Musk orientează aplicația spre sectorul financiar, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Twitter va permite utilizatorilor săi să acceseze acțiuni, criptomonede și alte active financiare printr-un parteneriat cu platforma eToro, scrie News.ro.

Începând de joi, o nouă funcție a fost lansată în aplicația Twitter. Acesta permite utilizatorilor să vizualizeze graficele pieței pentru o gamă extinsă de instrumente financiare și să cumpere și să vândă acțiuni și alte active de la eToro, a declarat compania exclusiv pentru CNBC.

Recomandările specialiștilor: Parola este prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice. Creați parole puternice și distincte pentru fiecare dintre conturile dumneavoastră online CITEȘTE ȘI Recomandările specialiștilor: Parola este prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice. Creați parole puternice și distincte pentru fiecare dintre conturile dumneavoastră online

Este deja posibilă vizualizarea datelor de tranzacționare în timp real din TradingView pe fonduri indexate precum S&P 500 și acțiuni ale unor companii precum Tesla.

Acest lucru se poate face folosind funcția ”cashtags” a Twitter - căutați un simbol ticker și introduceți semnul dolarului în fața acestuia, după care aplicația vă va afișa informații despre preț din TradingView folosind un API (interfață de programare a aplicației).

Odată cu parteneriatul eToro, etichetele de numerar ale Twitter vor fi extinse pentru a acoperi mult mai multe instrumente și clase de active, a declarat un purtător de cuvânt al eToro pentru CNBC.

De asemenea, utilizatorii pot face clic pe un buton care spune ”vizualizați pe eToro”, care duce la site-ul eToro și apoi pot cumpăra și vinde active pe platforma sa.

EToro folosește TradingView ca partener de date de piață.

”Pe măsură ce am crescut enorm în ultimii trei ani, am văzut din ce în ce mai mulți dintre utilizatorii noștri interacționând pe Twitter [și] educându-se despre piețe. Există conținut de foarte înaltă calitate, conținut în timp real despre analiza financiară a companiilor și a ceea ce se întâmplă în întreaga lume. Credem că acest parteneriat ne va permite să ajungem la acele noi audiențe [și] să conectăm mai bine mărcile Twitter și eToro”, a declarat Yoni Assia, CEO al eToro, pentru CNBC, într-un interviu.

Parteneriatul marchează o afacere rară și demnă de remarcat pentru Twitter, de când Elon Musk a preluat funcția de CEO, după ce a cumpărat platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, anul trecut.

Fondată în Israel în 2007, eToro este o platformă de brokeraj online care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă acțiuni, criptomonede și fonduri indexate.

Printre cele mai populare caracteristici ale sale se numără o funcție care permite oamenilor să imite strategiile de tranzacționare ale altor utilizatori.

Compania are peste 32 de milioane de utilizatori înregistrați în Europa, Asia și Statele Unite, a spus Assia.

DOCUMENT Noi scutiri de la plata TVA CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi scutiri de la plata TVA

De când Musk a devenit CEO, Twitter a redus drastic numărul de angajați, de la 8.000 la 1.500, în încercarea de a reduce costurile și de a atinge profitabilitatea.

Acțiunile sale i-au speriat pe agenții de publicitate, multe mărci părăsind platforma din cauza temerilor că standardele sale de moderare a conținutului vor scădea.

Miercuri, Musk a spus că ”aproape toți” agenții de publicitate s-au întors la aplicație. Cu toate acestea, Stellantis și Volkswagen , care au întrerupt publicitatea acolo, au spus că încă nu intenționează să reia publicitatea pe platforma de socializare.

Assia a spus că a lucrat cu aceeași echipă de la Twitter la instrumentul de date bursiere cu care a colaborat în parteneriatele anterioare cu compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
etoro