Twitter poate fi securizat cu chei hardware pe smartphone-uri

Twitter poate fi securizat cu chei hardware pe smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2020

Twitter a extins suportul pentru cheile hardware, folosite pentru securizarea conturilor, acestea putând fi acum folosite și pe smartphone-urile cu Android și iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă până acum cheile hardware puteau fi folosite pentru logarea pe Twitter doar pe site-ul web, ceea ce limita serios funcționalitatea acestora în cadrul rețelei sociale, utilizatorii le pot folosi acum inclusiv pe smartphone-uri.

Twitter a depășit limitarea tehnică ce nu i-a permis acum să faciliteze logarea pe smartphone cu ajutorul cheilor hardware prin schimbarea protocolului de logare - acum folosește WebAuthn.

Steve Wozniak înființează prima companie după Apple CITEȘTE ȘI Steve Wozniak înființează prima companie după Apple

Prin trecerea la noul protocol, Twitter a putut extinde suportul pentru cheile hardware și la nivelul device-urilor mobile, unde numărul de utilizatori ai serviciului este mai mare decât pe desktop.

Cheile hardware reprezintă în prezent cea mai bună cale de securizare a conturilor online, inclusiv experții în securitate cibernetică considerându-le eficiente “aproape 100%”.

Logarea cu nume și parolă trebuie însoțită mereu de un cod care este generat de cheia hardware. Nefiind conectată la vreo rețea, cheia hardware este cea mai eficientă, deoarece hackerul ar trebui să intre fizic în posesia ei pentru a sparge un cont.

Celelalte două modalități de securizare 2FA, prin SMS și aplicații de autentificare, depind de conexiuni wireless, care sunt mereu susceptibile de a fi accesate.

Cheile hardware au devenit mult mai accesibile în ultima vreme - sunt ieftine și suficient de mici pentru a fi purtate pe post de breloc la chei.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
chei hardware
securitate
smartphone
android
ios