Twitter și Google le-au recomandat angajaților să lucreze de acasă

Twitter și Google le-au recomandat angajaților să lucreze de acasă
scris 3 mar 2020

Giganții tehnologiei Twitter și Google le-au cerut angajaților lor să lucreze de acasă cu scopul de a limita propagarea coronavirusului, din cauza căruia mai mult de 92.000 de persoane au fost contaminate în toată lumea, scrie AFP.

"Îi încurajăm pe angajații noștri din toată lumea să lucreze de acasă dacă pot", a anunțat, într-un comunicat postat pe blogul companiei, resposabilul cu resursele umane de la Twitter, Jennifer Christie, scrie News.ro.

"Scopul nostru este de a reduce riscurile propagării epidemiei de Covid-19 la noi și în mediul nostru", a adăugat ea.

Facebook Messenger lansează o nouă versiune pentru iOS CITEȘTE ȘI Facebook Messenger lansează o nouă versiune pentru iOS

Twitter a precizat că angajații de la birourile din Coreea de Sud, Hong Kong și Japonia vor avea obligația de a face telemuncă, din cauza măsurilor de securitate locale.

De cealaltă parte, Google le-a solicitat marți, preventiv, angajaților de la sediul său european din Dublin să lucreze de acasă pentru că unul dintre ei prezenta simptomele gripei. Ei se vor întoarce totuși la birou de miercuri.           

"Vom continua să fim prudenți pentru a proteja sănătatea și siguranța personalului nostru", a anunțat un purtător de cuvânt de la Google într-un comunicat.

De asemenea, cele două companii au anulat sau au amânat conferințe care erau programate în Statele Unite.

Epidemia de coronavirus a contaminat mai mult de 92.000 de persoane în totată lumea și a făcut 3.127 de morți, potrivit unui bilanț stabilit de AFP marți, la ora 11.00 GMT, plecând de la surse oficiale.             

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
google
coronavirus