Uber a obținut o licență pe termen de 30 de luni pentru a-și continua operațiunile în Londra

Uber a obținut o licență pe termen de 30 de luni pentru a-și continua operațiunile în Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2022

Uber și-a asigurat o licență pe termen de 30 de luni pentru a-și continua operațiunile în Londra, punând capăt unei lupte prelungite cu autoritățile de reglementare ale orașului pentru a stabili dacă aplicația de transport este ”potrivită și adecvată”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Uber a primit o licență de operator de vehicule private de închiriat la Londra pentru o perioadă de doi ani și jumătate”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Transport for London, într-un comunicat, transmite CNBC, citat de News.ro.

Acordarea licenței pune capăt unor discuții de ani de zile cu agenția, care a revocat de două ori licența Uber din Londra - o dată în 2017 și a doua oară în 2019.

Autoritățile au fost îngrijorate de capacitatea companiei de a asigura siguranța pasagerilor.

Ulterior, Uber a câștigat în instanță o autorizație de 18 luni în Londra.

Uber a încercat să dea dovadă de bunăvoință de-a lungul anilor, adăugând noi funcții de siguranță platformei sale și încheind un acord cu sindicatul britanic GMB, pentru a recunoaște oficial sindicatul pentru șoferii săi privați angajați.

Anul trecut, compania și-a reclasificat toți șoferii din Marea Britanie drept lucrători, după ce instanța supremă a țării a decis că un grup de șoferi ar trebui tratați ca lucrători în loc de antreprenori independenți, dându-le dreptul la protecții la locul de muncă, cum ar fi un salariu minim, plăți de concedii și pensii.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
londra
licenta