Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian

Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2018

Compania americană Uber a dezvălui un proiect de „mașină zburătoare” pe care speră să o poată folosi în viitorul nu foarte îndepărtat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei conferințe care a avut loc în Los Angeles, Uber a prezentat imaginile unui nou tip de vehicul eVTOL, vehicul zburător capabil de decolare și aterizare verticale.

Compania americană speră că până în 2023 să poată folosi aceste mașinării în cadrul unei adevărate flote de taxiuri zburătoare.

Vehiculul zburător imaginat de cei de la Uber folosește patru elice pentru deplasarea pe verticală, folosite la decolare și aterizare. În cazul în care una dintre elice se defectează, sarcina va fi preluată de alta.

Android va folosi inteligența artificială pentru a crește autonomia smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Android va folosi inteligența artificială pentru a crește autonomia smartphone-urilor

În afară de cele patru elice pentru deplasarea verticală, corpul central al vehiculului mai folosește o elice pentru propulsie.

Taxiurile zburătoare ale celor de la Uber ar urma să navigheze la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri și să folosească așa-numite „skyports” - zone pentru aterizare și decolare de pe acoperișul clădirilor.

Planul companiei americane prevede ca un skyport să poată opera 200 de decolări și aterizări pe oră.

Vehiculele zburătoare vor fi electrice și operate de un pilot uman la început, urmând ca, eventual, să funcționeze în mod autonom. Acestea nu vor fi construite de Uber, ci de partenerii acestuia Bell Helicopters, Embraer și Pipistrel

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
taxi
masina zburatoare evtol