Inteligența artificială ajută utilizatorii Gmail să compună mesaje

Inteligența artificială ajută utilizatorii Gmail să compună mesaje
scris 10 mai 2018

Google a lansat o nouă facilitate pentru serviciul său de mail, care folosește inteligența artificială pentru ajuta utilizatorii să scrie mai repede mesajele.

Cea mai recentă opțiune din Gmail se numește Smart Compose și are rolul de a ajuta utilizatorii în compunerea mesajelor prin sugerarea unor fraze complete în contextul particular al fiecărui mail.

Smart Compose este o evoluție a funcției Smart Reply, care sugera scurte cuvinte pentru compunerea și transmiterea unor răspunsuri rapide la mesajele primite.

Noua facilitate lucrează în fundal și sugerează fraze pe care utilizatorii pot alege sau nu să le folosească în cadrul mesajelor. Acestea sunt afișate sub forma unui mic pop-up pe care utilizatorii pot da click sau apăsa tasta Enter în cazul în care sugestia este considerată utilă.

Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare CITEȘTE ȘI Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare

În spatele aceste funcții, conținutul mesajelor primite și trimise de utilizatori sunt analizate de un algoritm de inteligență artificială. Acesta învață în timp din miliardele de mesaje la care are acces, încercând să înțeleagă contextul în care sunt folosite cuvintele.

În măsura în care sugestiile AI-ului se dovedesc chiar utile, utilizatorii nu doar că vor câștiga timp în compunerea mesajelor, dar vor putea elimina și eventualele greșeli care s-ar putea strecura în mod normal.

Google spune că, dincolo de cuvinte, AI-ul ține cont și de alte elemente de context în afară de text. Spre exemplu, pentru mesajele trimise vinerea acesta va sugera ca încheierea să conțină o urare legată de week-end.

Funcția Smart Compose face parte din noua interfață lansată recent de Google și va deveni disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
google
inteligenta artificiala