Apple elimină din App Store aplicațiile care vând datele geografice ale utilizatorilor

Apple elimină din App Store aplicațiile care vând datele geografice ale utilizatorilor
scris 10 mai 2018

Apple a început să avertizeze dezvoltatorii că aplicațiile care colectează și transmit terților date despre localizarea utilizatorilor vor fi eliminate din magazinul de aplicații.

Mai mulți dezvoltatori de aplicații pentru iOS au primit avertismente scrise din partea Apple prin care sunt informați că aplicațiile care nu se conformează regulilor privind datele despre localizarea utilizatorilor vor fi scoase din App Store.

Conform secțiunilor 5.1.1 și 5.1.2 din regulamentul App Store, aplicațiile nu au voie să transmită terților datele geografice ale utilizatorilor fără acordul explicit al acestora. Dezvoltatorii au primit un email de la Apple prin care sunt avertizați că aplicațiile care încalcă această regulă urmează să fie eliminate din App Store.

Aplicațiile care, inclusiv în urma avertismentelor Apple, nu au reușit să informeze clar și să ceară acordul expres al utilizatorului legat de datele geografice, urmează să dispară din App Store.

Amazon a deschis centrul din București și pregătește angajări CITEȘTE ȘI Amazon a deschis centrul din București și pregătește angajări

Deși regulile pe baza cărora acționează Apple acum există de mult timp, se pare că gigantul american a decis să le pună în practică din cauza legislației GDPR din Europa, care va intra în vigoare din 25 mai.

General Data Protection Regulation spune că firmele de tehnologie trebuie să aibă acordul explicit al utilizatorilor ale căror date personale le colectează și să explice clar și în mod vizibil ce se întâmplă cu datele acestora.

Dezvoltatorii de aplicații pot retrimite spre aprobare aplicațiile eliminate după ce șterg din cadrul acestora codul responsabil de transmiterea datelor geografice către terți.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicatii
gdpr