UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro, în legătură cu preluarea WhatsApp

UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro, în legătură cu preluarea WhatsApp
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2017

Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informații înșelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția europeană a arătat că Facebook a susținut că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar că doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru, scrie News.ro.

”Comisia a constatat că, contrar declarațiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilitățile tehnice de potrivire a identităților utilizatorilor Facebook și WhatsApp existau în 2014, iar angajații Facebook cunoșteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirmă într-un comunicat că erorile făcute în declarațiile din 2014 nu au fost intenționate și că Comisia a confirmat că nu au influențat rezultatul evaluării fuziunii.

”Anunțul de astăzi încheie subiectul”, potrivit Facebook.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achiziției WhatsApp și nu are legătură cu o investigație separată legată de protejarea datelor utilizatorilor.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump CITEȘTE ȘI Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump

Comisia Europeană ar fi putut să fi amendat Facebook cu până la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, în baza rezultatelor din 2016, dar a precizat că Facebook a cooperat și a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine după ce Facebook a fost penalizată, marți, de autoritatea pentru protecția datelor din Franța, cu 150.000 de euro, pentru încălcarea legislației locale în domeniu.

Săptămâna trecută, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o amendă de 3 milioane de euro, pentru că ar fi obligat utilizatorii să furnizeze date personale către Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facerbook