UiPath, unicornul de 3 miliarde de dolari fondat de români, se extinde și aduce un italian ca manager

UiPath, unicornul de 3 miliarde de dolari fondat de români, se extinde și aduce un italian ca manager

Daniel Dines, CEO și cofondator UiPath

scris 7 mar 2019

Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, evaluat recent la 3 miliarde de dolari, a deschis două noi birouri, în Italia și Grecia, și l-a numit pe italianul Aldo Maria Camillo Caiani în funcția de Country Manager pentru ambele țări.

Cu o experiență de 25 de ani în industria IT&C, Aldo Caiani va sprijini procesul de dezvoltare a competențelor din domeniul automatizării în rândul forței de muncă din Italia și Grecia.

UiPath, cu sediul în SUA și prezență în 19 țări, se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, compania a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

EXCLUSIV Un dezvoltator de \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un dezvoltator de "cariere miniere" de Bitcoin intră pe piața de energie revoltat de scumpiri: "Contractele sunt hilare, iar prețul absurd, industrialii plătesc mai mult decât casnicii."

La începutul acestui an, Profit.ro a relatat că UiPath este aproape să atingă pragul de 200 milioane de dolari în venituri anuale recurente, reprezentând o creștere cu 5.600% raportat la anul 2016.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

În total, startup-ul a obținut o finanțare de peste 400 milioane de dolari de la investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
unicorn
start-up tech
daniel dines
extindere
expansiune
birouri italia grecia