ULTIMA ORĂ Elon Musk renunță la cumpărarea Twitter

ULTIMA ORĂ Elon Musk renunță la cumpărarea Twitter
scris 9 iul 2022

Elon Musk și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziția Twitter după câteva săptămâni dramatice de speculații că afacerea ar putea cădea, relatează The Guardian.

„Domnul Musk reziliază acordul de fuziune deoarece Twitter a încălcat în mod semnificativ mai multe prevederi ale acordului respectiv, pare să fi făcut declarații false și înșelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul”, au scris avocații lui Musk către Twitter, referindu-se în principal la informațiile solicitate cu privire la numărul de conturi neautentice și de spam de pe platformă, scrie News.ro.

Europa - amenințată că ar putea să rămână fără Facebook și Instagram CITEȘTE ȘI Europa - amenințată că ar putea să rămână fără Facebook și Instagram

Dar renunțarea la înțelegere nu va fi simplă. Conform acordului de achiziție de 95 de pagini depus la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Musk va trebui să dovedească că Twitter a încălcat acordul inițial sau riscă să fie dat în judecată pentru o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari.

„Consiliul de administrație Twitter se angajează să încheie tranzacția la prețul și condițiile convenite cu domnul Musk”,  a afirmat Bret Taylor, președintele consiliului de administrație al Twitter, într-un tweet.

Twitter a anunțat joi, într-un briefing, că elimină peste 1 milion de conturi de spam în fiecare zi, briefing-ul având loc în condițiile în care miliardarul Elon Musk amenința că va opri acordul pentru achiziționarea Twitter, cu excepția cazului în care compania va arăta dovezi că roboții de spam au reprezentat mai puțin de 5% din totalul utilizatorilor de pe serviciul de social media.

Într-o conferință telefonică, compania a reiterat că ponderea conturilor spam este cu mult sub 5%.

Elon Musk a anunțat în mai multe rânduri că lupta împotriva conturilor false va fi una dintre prioritățile sale, după ce va deveni proprietarul rețelei de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter