ULTIMA ORĂ România urcă puternic în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și intră în Top 5

ULTIMA ORĂ România urcă puternic în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin internet și intră în Top 5
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 ian 2020

România a intrat în topul celor mai ieftine 5 țări în funcție de costul serviciilor de internet fix, potrivit unui clasament global actualizat anual de Cable.co.uk, analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

România a urcat șase poziții de la ediția de anul trecut, până pe locul al patrulea, cu un preț mediu lunar de 8,15 dolari (35 lei) pentru un pachet de servicii de internet fix în bandă largă. Tariful mediu s-a redus cu peste 40%, de la 14,42 dolari în 2019.

CITEȘTE ȘI EcoFerma României. Transformarea agriculturii înseamnă o viață mai sănătoasă. Lansare ecoferma.ro , portalul cu sfaturi și informații pentru lanțul de producție și de consum ecologic

Siria oferă cel mai ieftin internet fix, cu un cost mediu al abonamentului lunar de 6,60 dolari, urmată îndeaproape de Ucraina (6,64 dolari) și Rusia (7,35 dolari).

La coada clasamentului se află Eritrea și Yemen, țări unde prețul mediu pentru un abonament atinge 2.666 dolari și, respectiv 2.466 dolari pe lună. Analiștii de la Cable.co.uk notează că Yemen și, în general, statele cu cele mai ridicate prețuri au și printre cele mai încete conexiuni la internet, în timp ce țările cu o infrastructură de internet dezvoltată și prețuri atrăgătoare, cum este și România, oferă viteze mari.

“Cu un preț mediu de doar 8,15 dolari pe lună și viteze de până la 1Gbps, internetul broadband din România este, în același timp, ieftin, rapid și disponibil din abundență”, potrivit studiului.

În funcție de prețul celui mai ieftin pachet de servicii de internet fix, pe primul loc în ierarhia globală se află Iran (0,31 dolari), urmat de Bulgaria (0,85 dolari), Nepal (0,87 dolari), Kîrgîzstan (1,26 dolari) și Ungaria (1,66 dolari).

Cel mai ieftin abonament de internet în România costă 6,06 dolari (26 lei), preț care plasează țara pe locul 32 în lume.

Clasamentul Cable.co.uk compară aproape 3.100 de oferte de servicii de internet fix din 206 de țări și regiuni, în funcție de prețurile practicate între 28 noiembrie 2019 și 8 ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet fix banda larga
internet broadband
pret abanament
top tari cu cel mai ieftin internet