România se luptă pentru cel mai ieftin internet. Topul țărilor cu cele mai ieftine conexiuni

România se luptă pentru cel mai ieftin internet. Topul țărilor cu cele mai ieftine conexiuni
scris 7 nov 2018

Costul mediu al conexiunilor broadband la internet în România este de 14,42 de dolari pe lună, țara ocupând locul 10 într-un top al celor mai ieftine conexiuni la internet.

Conform studiului realizat de Cable.co.uk, un serviciu britanic specializat în studierea pieței de broadband pe care utilizatorii îl pot folosi pentru găsirea celor mai bune oferte, România are a zecea cea mai ieftină piață de broadband din lume și cea mai ieftină din regiune.

Compania britanică arată că în ciuda prețului redus al conexiunilor la internet, România se află în mod constant în Top 10 al celor mai rapide conexiuni.

Prețul mediul lunar al conexiunilor broadband în România este calculat în acest studiu ca fiind de 14,42 de euro pe lună. Topul este deschis de Ucraina, țară în care prețul mediu este de doar 5 dolari.

FOTO Google Maps testează o nouă funcție, care apare deja unor utilizatori CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps testează o nouă funcție, care apare deja unor utilizatori

Ucraina, Sri Lanka, Iran și Rusia, ocupantele primelor patru locuri în acest clasament, au toate prețuri medii lunare de sub 10 dolari pe lună.

0,42 de dolari costă în România un megabit raportat la o lună. Din nou, în Ucraina un megabit costă doar 0,04 dolari.

La celălalt capăt al clasamentului se regăsesc țări precum Mauritania, chiar pe ultimul loc, Pupua Noua Guinee, Namibia, Lao și Paraguai.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
internet
broadband
prețuri