Uniunea Europeană analizează interzicerea tehnologiei de recunoaștere facială în zonele publice, timp de cinci ani

Uniunea Europeană analizează interzicerea tehnologiei de recunoaștere facială în zonele publice, timp de cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Uniunea Europeană analizează interzicerea tehnologiei de recunoaștere facială în zone publice timp de până la cinci ani, pentru a da timp prevenirii abuzurilor, potrivit unor propuneri obținute de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul Executivului UE, redactat într-un document de 18 pagini, survine pe fondul discuțiilor la nivel mondial referitoare la sistemele care au la bază inteligența artificială și care sunt utilizate pe scară largă de către agențiile care aplică legea, scrie News.ro.

Potrivit Comisiei, este nevoie să fie introduse reguli stricte pentru întărirea reglementărilor actuale care protejează viața privată și datele personale.

”Prin extinderea prevederilor actuale, viitorul cadru de reglementări ar putea merge mai departe și să includă o interdicție limitată în timp a utilizării tehnologiei de recunoaștere facială în spațiile publice”, arată documentul UE.

Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag CITEȘTE ȘI Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag

În timpul perioadei de interzicere, cuprinsă între trei și cinci ani ”ar urma să fie identificată și dezvoltată o metodologie solidă pentru evaluarea impactului acestei tehnologii și a măsurilor de gestionare a riscurilor posibile”, potrivit UE.

Ar urma să fie exceptate de  la interdicție proiectele de securitate și activitățile de cercetare și de dezvoltare.

Documentul mai sugerează impunerea de obligații dezvoltatorilor și utilizatorilor de inteligență artificială, în timp ce țările vor trebui să numească autorități care să montorizeze respectarea noilor reguli.

Comisia va solicita opinii referitoare la acest document înainte de a lua o decizie finală, potrivit oficialilor europeni.

Comisarul pentru sectorul digital și concurență Margrethe Vestager ar urma să prezinte propunerile luna viitoare.

La începutul acestei luni, guvernul Statelor Unite a anunțat reglementări pentru tehnologia de inteligență artificială pentru a preveni abuzurile autorităților și a cerut Europei să evite abordările agresive.

viewscnt
Afla mai multe despre
recunoastere faciala
uniunea europeana