Un consilier pentru securitate națională din SUA avertizează Marea Britanie în legătură cu riscurile implicate de folosirea tehnologiei Huawei în rețelele 5G

Un consilier pentru securitate națională din SUA avertizează Marea Britanie în legătură cu riscurile implicate de folosirea tehnologiei Huawei în rețelele 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2019

Consilierul american pentru securitate națională Robert O’Brien a avertizat Marea Britanie în legătură cu riscul care ar fi implicat de folosirea echipamentelor Huawei Technologies în rețelele 5G, a relatat Financial Times, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vor fura engros secrete de stat, indiferent că sunt secrete nucleare ale Marii Britanii sau secrete de la M16 sau M15”, a afirmat O’Brien într-un interviu acordat publicației Financial Times, publicat marți.

”Este oarecum șocant pentru noi că britanicii privesc Huawei ca pe o decizie comercială. 5G este o decizie de securitate națională”, a adăugat consilierul, potrivit News.ro.

EXCLUSIV FOTO Recuperatorii lansează prin SMS ofertă de Crăciun: plătește jumătate până de Revelion! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Recuperatorii lansează prin SMS ofertă de Crăciun: plătește jumătate până de Revelion!

O’Brien a spus că oamenii din Europa, Japonia, Noua Zeelandă și Australia încep să înțeleagă îngrijorările exprimate de Statele Unite față de Huawei.

Statele Unite au presat celelalte națiuni să nu acorde Huawei acces la rețelele 5G și au acuzat că echipamentele companiei ar putea fi utilizate de Beijing pentru spionaj, în timp ce China a negat în repetate rânduri acest lucru.

În luna mai, președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice companiilor americane să utilizeze echipamente de telecomunicații fabricate de companii care reprezintă riscuri de securitate națională.

În luna mai, administrația Trump a adăugat Huawei pe o listă neagră de companii, din motive de securitate națională.

Subiectul riscurilor de securitate implicate de folosirea tehnologiei Huawei a divizat țările din rețeaua de schimb de informații Five Eyes, respectiv Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Anterior, Marea Britanie a adoptat o poziție mai puțin fermă comparativ cu alte state din grup, indicând că produsele 5G ale Huawei ar putea fi utilziate în zone mai puțin sensibile.

Reprezentanții Huawei nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
huawei
5g