Un judecător american a acceptat solicitarea Hermes de blocare a vânzărilor de NFT-uri ”MetaBirkin” ale artistului blockchain Mason Rothschild

Un judecător american a acceptat solicitarea Hermes de blocare a vânzărilor de NFT-uri ”MetaBirkin” ale artistului blockchain Mason Rothschild
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Un judecător federal din Manhattan a acceptat cererea Hermes de a bloca definitiv vânzările artistului Mason Rothschild de jetoane nefungibile (NFT-uri) ”MetaBirkin”, în urma verdictului unui juriu că acestea au încălcat drepturile de marcă ale casei franceze de lux asupra faimoaselor sale genți Birkin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Judecătorul de district american Jed Rakoff a declarat că ordinul permanent este justificat deoarece comercializarea continuă de către Rothschild a NFT-urilor ar putea deruta consumatorii și ar dăuna iremediabil companiei.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Rakoff a respins cererile lui Rothschild de a anula verdictul sau de a organiza un nou proces, scrie News.ro.

”Întreaga schemă a pârâtului a fost aceea de a înșela consumatorii, făcându-i să creadă, prin utilizarea variațiilor de la mărcile comerciale ale Hermes, că Hermes susține NFT-urile ”MetaBirkins. Nimic din Primul Amendament nu îl protejează de răspunderea pentru o astfel de schemă”, a spus Rakoff.

Reprezentanții Hermes și Rothschild nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii cu privire la decizie.

NFT-urile sunt jetoane unice pe rețelele blockchain care sunt adesea folosite pentru a verifica dreptul de proprietate asupra artei digitale.

Hermes l-a dat în judecată pe Rothschild anul trecut pentru MetaBirkins, 100 de NFT-uri asociate cu imagini care înfățișează prețioasele genți Birkin ale casei de lux acoperite cu blană colorată.

Hermes l-a numit pe Rothschild ”un speculator digital”, iar NFT-urile o schemă de ”îmbogățire rapidă”, care a încălcat marca sa comercială ”Birkin” și a creat falsa impresie că firma de modă a susținut jetoanele.

Rothschild, al cărui nume legal este Sonny Estival, a replicat că lucrările au fost o declarație absurdă privind bunurile de lux și imună la procesul bazat pe protecțiile din Primul Amendament al Constituției SUA pentru arta care utilizează mărci comerciale într-un mod relevant din punct de vedere artistic, fără a induce în mod explicit consumatorii în eroare.

Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare CITEȘTE ȘI Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare

Un juriu a decis în favoarea Hermes în februarie și a acordat companiei despăgubiri în valoare de 133.000 de dolari.

Hermes a declarat într-un document din martie că Rothschild a continuat să-și comercializeze NFT-urile după verdictul juriului. A cerut instanței să-l forțeze să se oprească și să predea jetoanele rămase și profiturile obținute după proces.

Rothschild a declarat instanței că cererea Hermes a depășit ”cu mult ceea ce este potrivit într-un caz ca acesta, care implică expresie artistică”.

Rakoff a acceptat în mare măsură cererea Hermes, dar a decis să nu ordone lui Rothschild să transfere jetoanele, dintr-o ”abundență de precauție” pentru preocupările Primului Amendament.

viewscnt
Afla mai multe despre
nft
hermes