Carlsberg a semnat un acord de vânzare a afacerilor sale din Rusia

Carlsberg a semnat un acord de vânzare a afacerilor sale din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul danez de bere Carlsberg a semnat un acord pentru a-și vinde afacerile din Rusia, dar nu a precizat cumpărătorul sau prețul convenit pentru tranzacție, care face obiectul unei revizuiri ample de reglementare de către Moscova, transmite Reuters.

Carlsberg, producătorul de bere occidental cel mai expus Rusiei, a declarat anul trecut că se așteaptă la o reducere a valorii activelor sale cu aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari), în urma vânzării afacerii ruse, care a venit ca rezultat direct al invaziei Ucrainei, scrie News.ro.

FOTO Bolt, rivala Uber, va livra alimente cu o flotă de roboți CITEȘTE ȘI FOTO Bolt, rivala Uber, va livra alimente cu o flotă de roboți

Acordul de vânzare nu va afecta așteptările Carlsberg privind câștigurile pentru 2023, a spus compania într-un comunicat de la sfârșitul săptămânii trecute.

Semnarea unui acord de vânzare a afacerii din Rusia este o etapă foarte importantă în procesul extrem de complex de separare și vânzare”, a declarat CEO-ul Carlsberg, Cees 't Hart, în comunicat.

”Deși a fost un proces amplu, a fost important pentru noi să ajungem la cea mai bună soluție posibilă pentru toate părțile interesate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajați din Rusia”, a adăugat el.

Carlsberg a declarat în martie a acestui an că se așteaptă să anunțe vânzarea afacerii rusești până în iunie și a spus, de asemenea, că vrea să își asigure o opțiune de răscumpărare a afacerii rusești în viitor.

Un purtător de cuvânt al Carlsberg a refuzat să detalieze identitatea cumpărătorului, invocând procesul de aprobare în desfășurare a dezinvestirii companiei de către autoritățile ruse.

”Nu este sigur dacă vor primi o aprobare și, dacă o vor obține, este greu de știut când, deoarece autoritățile ruse sunt greu de anticipat”, a declarat pentru Reuters analistul Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Undă de șoc în streaming: SUA acuză Amazon că a înșelat milioane de clienți CITEȘTE ȘI Undă de șoc în streaming: SUA acuză Amazon că a înșelat milioane de clienți

Jensen a spus că Carlsberg ar fi dezvăluit prețul de vânzare dacă și-ar fi schimbat previziunile acum, motiv pentru care compania va aștepta până când va obține aprobarea deplină din partea autorităților ruse înainte de a modifica estimările.

Producătorul de bere a generat în 2021 10% din veniturile sale în Rusia, înainte de a exclude țara de pe piața din Europa Centrală și de Est, în 2022.

Companiile occidentale rămase în Rusia s-au confruntat cu o ieșire dificilă din țară, deoarece a devenit dificil de navigat prin noile reglementări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
carlsberg
rusia
bere