Un român care a piratat jocul video ''World of Warcraft'', condamnat la un an de închisoare în Statele Unite

Un român care a piratat jocul video ''World of Warcraft'', condamnat la un an de închisoare în Statele Unite
scris 8 mai 2018

Un român care a lansat un atac informatic asupra serverelor californiene ale foarte popularului joc video "World of Warcraft" (WoW), pentru a se răzbuna în urma unei dispute pe care a avut-o cu un alt jucător de pe internet, a fost condamnat luni la un an de închisoare în Statele Unite, informează AFP.

Călin Mateiaș, în vârstă de 38 de ani și originar din București, a fost extrădat în Statele Unite după ce a inundat în 2010 serverele acestui joc video online cu un număr atât de mare de cereri de conectare, încât "World of Warcraft" a devenit inaccesibil pentru mii de alți jucători din lumea întreagă, scrie Agerpres.

DNA cere trei ani de închisoare pentru Călin Popescu-Tăriceanu CITEȘTE ȘI DNA cere trei ani de închisoare pentru Călin Popescu-Tăriceanu

În februarie, Călin Mateiaș a pledat vinovat în fața unui tribunal din Los Angeles după ce a fost acuzat că a avariat în mod intenționat un calculator protejat. Luna trecută, el a plătit 30.000 de dolari companiei Blizzard Entertainment, editorul jocului video "World of Warcraft".

viewscnt
Afla mai multe despre
world of warcraft
roman
servere