Universitatea Harvard a anulat admiterea unor studenți care au publicat meme-uri obscene pe Facebook

Universitatea Harvard a anulat admiterea unor studenți care au publicat meme-uri obscene pe Facebook
scris 6 iun 2017

Universitatea Harvard a anulat admiterea a 10 studenți care au publicat meme-uri obscene, glume pe teme precum abuzul asupra copiilor, agresiunea sexuală, pedofilia și Holocaustul, pe un grup de discuții de pe Facebook, informează bbc.com.

Potrivit principalului ziar al universității, Crimson, membri ai grupului de tineri au publicat și insulte la adresa unor minorități, scrie News.ro.

Câțiva apărători ai libertății de exprimare au criticat decizia Universității Harvard, spunând că sancțiunea este ”draconică”.

Materialul obscen a fost publicat pe un grup de pe Facebook, dezvoltat dintr-un grup de Messenger inițiat de studenți care urmează să înceapă cursurile la Harvard în acest an. Pentru a se înscrie în acest grup, viitorii studenți erau nevoiți să creeze și să publice meme-uri ”provocatoare”.

Apple lansează două noi tablete iPad Pro CITEȘTE ȘI Apple lansează două noi tablete iPad Pro

La scurt timp după formarea grupului, administratorii Universității Harvard au aflat despre acesta și au demarat o anchetă în cadrul căreia le-au cerut studenților să își explice contribuția la grupul de socializare.

După o săptămână, cel puțin 10 membri ai grupului au fost notificați că ofertele lor de admitere la Universitatea Harvard au fost retrase.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat, pentru Crimson, că ”nu comentează public în legătură cu statutul de admitere al candidaților”.

Un profesor la Facultatea de Drept din cadrul universității a spus că instituția a luat o măsură prea aspră în privința tinerilor. Profesorul Alan Dershowitz a spus, pentru The Guardian, că instituția a făcut o ”intruziune prea profundă” în viața privată a studenților, cenzurându-le comunicarea protejată de legi referitoare la libertatea de exprimare. Decizia ar putea avea efecte pe termen lung pentru tinerii implicați, a atras atenția profesorul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
universitatea harvard
facebook