Universitatea Oxford nu mai acceptă finanțare din partea companiei chineze Huawei

Universitatea Oxford nu mai acceptă finanțare din partea companiei chineze Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2019

Universitatea Oxford a anunțat joi că nu mai acceptă fonduri din partea companiei chineze Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, din cauza atenției atrase de relația acesteia cu guvernul Chinei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Universitatea Oxford a decis pe 8 ianuarie să nu mai urmărească oportunități noi de finanțare din partea Huawei Technologies sau a companiilor asociate acesteia”, se arată într-un comunicat al universității, scrie News.ro.

Oamenii și organizațiile nu au încredere totală în nimeni când vine vorba de datele lor online CITEȘTE ȘI Oamenii și organizațiile nu au încredere totală în nimeni când vine vorba de datele lor online

Decizia a fost luată din cauza îngrijorărilor publice apărute în ultimele luni, referitoare la parteneriatele britanice cu Huawei, a precizat instituția, adăugând că speră ca problemele să se rezolve în curând.

Un purtător de cuvânt al Huawei a spus că nu a fost informat de decizia Universității Oxford și că a aflat despre ea din presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea oxford
huawei technologies