Următorul flagship LG va avea o cameră frontală 3D, care va funcționa similar celei de pe iPhone

Următorul flagship LG va avea o cameră frontală 3D, care va funcționa similar celei de pe iPhone
scris 7 feb 2019

LG a confirmat că G8 ThinQ, smartphone-ul pe care se pregătește să-l lanseze, va fi dotat cu o cameră frontală 3D care va avea mai multe aplicații.

Producătorul coreean a făcut ceea ce, de obicei, companiile de tehnologie se feresc să facă - a vorbit deschis despre un produs nelansat și chiar a confirmat una din viitoarele caracteristici ale acestuia.

Oficialii LG au confirmat că G8 ThinQ va avea în dotare o cameră frontală 3D, care va include un senzor ToF (time-of-flight).

Senzorul ToF folosește raze infraroșii pentru a scana subiectul și a crea o reprezentare 3D a acestuia. Concret, LG va folosi senzorul REAL 3 al celor de la Infineon.

Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Smartwatch pentru copii, retras de pe piață de Comisia Europeană

Un astfel de senzor reprezintă o modalitate sigură și precisă de securizare a dispozitivelor mobile prin scanarea facială. Sistemele de securizare prin scanare facială folosite înainte erau departe de a fi sigure, putând fi păcălite cu o banală poză a posesorului.

Aceeași tehnologie cu infraroșu poate fi folosită pentru separarea subiectului într-o imagine și blurarea fundalului pentru a crea impresia unei fotografii cu bokeh realizate de un DSLR cu o apertură cât mai deschisă.

De asemenea, camerele foto cu senzori ToF vor sta în anii următori la baza anumitor aplicații și jocuri care folosesc elemente de realitate augmentată, tocmai pentru că pot separa subiectul de mediul înconjurător.

Flagship-ul G8 ThinQ urmează să fie lansat la finalul acestei luni în cadrul Mobile World Congress 2019. Din surse neoficiale, acesta ar urma să se diferențieze printr-o interfață ce poate fi controlată fără atingerea ecranului și un ecran secundar care se poate detașa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lg
smartphone
g8