Filtrul anti-spam folosit de Gmail devine mai eficient cu ajutorul inteligenței artificiale

Filtrul anti-spam folosit de Gmail devine mai eficient cu ajutorul inteligenței artificiale
scris 7 feb 2019

Google a anunțat că integrat în Gmail propria platformă pentru învățarea mecanică, TensorFlow, pentru a filtra mai eficient mesajele nesolicitate.

Din luna ianuarie, anunță Google, Gmail blochează 100 de milioane de mesaje de tip spam în fiecare zi, pe lângă cele pe care le filtra în mod obișnuit.

În mod normal, ținând cont că Gmail are peste 1 miliard de utilizatori, 100 de milioane de spam-uri nu înseamnă decât un mesaj blocat la fiecare 10 utilizatori pe zi.

Însă, conform Google, Gmail bloca deja 99.9% din mesajele nesolicitate, iar câștigul reprezentat de cele 100 de milioane de spam-uri filtrate acum în plus în fiecare zi este o realizare importantă.

FOTO Facebook va dezvălui cine este sursa datelor personale care stă în spatele targetărilor cu reclame CITEȘTE ȘI FOTO Facebook va dezvălui cine este sursa datelor personale care stă în spatele targetărilor cu reclame

Algoritmul folosit de Gmail ia în calcul un număr foarte mare de factori atunci când analizează mesajele și poate bloca spam-uri care nu sunt foarte evidente. Printre altele, se ia în calcul timpul expedierii și se analizează opțiunile de formatare ale mail-urilor.

Lansată în 2015, platforma TensorFlow stă la baza funcțiilor de inteligența artificială folosite de serviciile Google. Această este open source și poate fi folosită și de alți dezvoltatori pentru a integra funcții de învățare mecanică în propriile produse.

Integrarea TensorFlow cu Gmail va avea ca rezultat personalizarea filtrelor de blocare a spam-ului, acesta fiind un proces care va evolua pe parcursul mai multor ani și va deveni mai eficient în timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
spam inteligenta artificiala
invatare mecanica