Vaci de la o fermă din Anglia beneficiază de conectivitatea 5G înaintea oamenilor

Vaci de la o fermă din Anglia beneficiază de conectivitatea 5G înaintea oamenilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

O turmă de vaci de lapte de la o fermă britanică par a fi niște vite obișnuite, dar sunt de fapt pioniere ale internetului, beneficiind de conectivitate 5G înaintea oamenilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cisco Systems, care dezvoltă infrastructură de rețele pentru tehnologia emergentă, a instalat prototipuri 5G pentru a testa conectivitatea wireless și mobilă în trei zone rurale, scrie News.ro.

5G promite conexiuni ultra-rapide, despre care susținătorii tehnologiei afirmă că vor transforma modul în care trăim, permițându-ne totul, de la automobile autonome la ochelari pentru realitatea augmentată și descărcarea de filme pe telefoane în doar câteva secunde.

FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii CITEȘTE ȘI FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii

Deși este utilizată în studii pilot la nivel mondial, acoperirea națională nu este așteptată în țări precum China, Japonia sau Statele Unite până în 2023, potrivit analiștilor.

Pentru vaci, între gadgeturile 5G conectate la internet 5G se află un guler care controlează sistemul de mulgere automată.

Când vacile se vor simți pregătite să fie mulse, se vor apropia de porți, care se vor deschide automat. Dispozitivul recunoaște animalul atât de precis încât se poate conecta la uger pentru muls, în timp ce vaca primește o recompensă de furaje.

La un centru de inginerie agricolă finanțat de guvern (Agri-EPI Centre) din Shepton Mallet, din sud-estul Angliei, aproximativ 50 din 180 de vaci sunt dotate cu gulere inteligente 5G și cu dispozitive de monitorizare a sănătății montate pe urechi.

Dispozitivele nu sunt dăunătoare vacilor, iar monitorizarea permite îngrijitorilor să vadă orice problemă.

”Testăm abilitatea 5G de a transmite date de la senzorii noștri mult mai rapid și nu prin computerul fermei sau conexiunea mai lentă la internet broadband”, a spus Duncan Forbes, manager de proiect la Agri-Epi Centre.

Ferma de lapte, înființată de Agri-EPI cu sprijinul agenției pentru inovații a Marii Britanii, utilizează o serie de tehnologii, inclusiv perii automate care se rotesc atunci când vaca se freacă de ele, perdele operate de senzori care se deschid în funcție de vreme și un sistem inteligent de hrănire care furnizează hrană în grajd.

”Putem conecta fiecare vacă, putem conecta fiecare animal din această fermă”, a declarat un reprezentant al Cisco, Nick Chrissos.  

“Asta poate face 5G pentru agricultură – poate elibera energia pe care o avem într-o fermă, oriunde în Marea Britanie și peste tot în lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
vaci
anglia