Vânzările Facebook au urcat la 17,7 miliarde de dolari în primul trimestru din 2020

Vânzările Facebook au urcat la 17,7 miliarde de dolari în primul trimestru din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2020

Rețeaua de socializare Facebook Inc a raportat o creștere semnificativă a numărului de noi utilizatori și a vânzărilor în primul trimestru din acest an, peste estimările analiștilor, iar acțiunile companiei americane, care mai deține WhatsApp și Instagram, au urcat cu peste 10%, transmit Reuters și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele trei luni din acest an, compania a câștigat 100 de milioane de noi utilizatori, ajungând la un total de 2,6 miliarde, un avans semnificativ comparativ cu nivelul mediu de aproximativ 50 de milioane de noi utilizatori în fiecare trimestru, scrie Agerpres.

Facebook și Instagram adaugă facilități de monetizare a transmisiunilor video live CITEȘTE ȘI Facebook și Instagram adaugă facilități de monetizare a transmisiunilor video live

De asemenea, în perioada ianuarie-martie 2020, vânzările au crescut cu 18%, la 17,7 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la un avans de 16%.

Totuși, compania a avertizat că veniturile din publicitate, care reprezintă cea mai mare parte a câștigurilor Facebook, vor încetini semnificativ în următoarele luni și acest lucru s-a văzut deja în martie, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19). În aprilie se observă "semne de stabilitate", se arată în comunicatul rețelei de socializare.

Veniturile din publicitate au urcat cu 17% în primul trimestru din acest an, la 17,44 miliarde de dolari.

Facebook a avertizat că se confruntă "cu o perioadă de incertitudini fără precedent", iar perspectivele sale de afaceri sunt afectate de epidemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
vanzari
whatsapp