Vânzările globale de cipuri au atins un nivel record în 2018, depășind pentru prima oară 1.000 de miliarde de unități

Vânzările globale de cipuri au atins un nivel record în 2018, depășind pentru prima oară 1.000 de miliarde de unități
scris 5 feb 2019

Vânzările globale de cipuri au atins un nivel record în 2018, depășind pentru prima oară 1.000 de miliarde de unități, chiar dacă cererea s-a temperat în a doua jumătate a anului, potrivit datelor Asociației Industriei Semiconductorilor (SIA), relatează MarketWatch.

Datele arată o creștere de 13,7% a vânzărilor în 2018 comparativ cu anul anterior, la 468,8 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Apple a început să vândă iPhone X recondiționat CITEȘTE ȘI Apple a început să vândă iPhone X recondiționat

”Cererea globală de semiconductori a urcat la un nou nivel record în 2018, vânzările anuale atingând un nivel ridicat, în timp ce livrările au depășit pentru prima oară 1.000 de miliarde de unități”, a afirmat  într-un comunicat John Neuffer, președinte și director general al SIA.

Neuffer a mai spus că creșterea pieței a încetinit în a doua jumătate a anului 2018, dar că perspectivele pe termen lung rămân solide.

Cipurile de memorie au înregistrat vânzări în valoare de 158 de miliarde de dolari, n creștere cu 27,4%.

Vânzările de produse DRAM au urcat cu 36,4%, în timp ce vânzările de produse flash NAND au urcat cu 14,8%.

Cipurile DRAM intră în componența PC-urilor și serverelor, în timp ce cipurile NAND sunt cipuri de memorie flash utilizate la driverele USB și la dispozitive mai mici, cum ar fi camerele digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
vanzari