Veniturile Foxconn au scăzut în iulie, dar compania anticipează o revenire în trimestrul al treilea

Veniturile Foxconn au scăzut în iulie, dar compania anticipează o revenire în trimestrul al treilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2023

Compania Foxconn din Taiwan, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume și un furnizor major pentru Apple, a declarat sâmbătă că veniturile din iulie au scăzut cu 1,23% față de anul trecut, dar a estimat o redresare a afacerilor pentru trimestrul al treilea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Foxconn, numită oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a declarat că veniturile au ajuns luna trecută la 469,23 miliarde de dolari taiwanezi (14,82 miliarde de dolari), în creștere cu aproape 11% față de iunie, scrie News.ro.

Compania a declarat că veniturile au fost al pe locul al doilea ca mărime pentru luna iulie din istoria companiei, datorită ”interesului tot mai mare al clienților” pentru produsele sale de electronice inteligente de larg consum, inclusiv smartphone-uri.

Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri

Segmentul respectiv a înregistrat o creștere de două cifre față de acum un an, a spus compania, deoarece furnizori importanți, cum ar fi Apple, se pregătesc pentru lansări de noi produse în cursul acestui an.

Alte afaceri, inclusiv produse de calcul precum PC-urile și produsele cloud și de rețea, au scăzut față de acum un an, a spus compania, fără a detalia.

”În momentul în care se va desfășura sezonul de vârf din a doua jumătate a anului, operațiunile vor crește treptat. Perspectivele pentru al treilea trimestru, care vor fi mai bune decât trimestrul al doilea, sunt de așteptat să crească într-un ritm trimestrial mai ridicat decât cel observat în ultimii doi ani”, a spus compania într-un comunicat.

Prima jumătate a anului este în mod tradițional mai lentă pentru producătorii de tehnologie din Taiwan, deoarece furnizorii importanți de electronice, inclusiv Apple, lansează noi produse în apropierea sezonului de vacanță de la sfârșitul anului.

Veniturile din trimestrul al doilea au scăzut cu 13,8% în termeni anuali, în conformitate cu așteptările companiei, a declarat Foxconn în iulie.

Compania va raporta câștigurile din trimestrul al treilea pe 14 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
rezultate foxconn