Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, din cauza impactului sancțiunilor americane asupra afacerilor sale

Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, din cauza impactului sancțiunilor americane asupra afacerilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2021

Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, cu 16,5% în termeni anuali, la 152,2 miliarde de yuani (23,5 miliarde dolari), din cauza impactului sancțiunilor americane asupra afacerilor sale, potrivit datelor publicate de grupul chinez de tehnologie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este al doilea trimestru consecutiv în care veniturile Huawei au avut o evoluție negativă, determinată de problemele diviziei de consum a grupului, care include smartphone-urile și alte dispozitive, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Huawei nu a mai putut să livreze telefoane dotate cu sistemul de operare Android al Google din 2019, din cauza sancțiunilor americane.

Livrările de smartphone-uri ale Huawei au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020. Compania a vândut anul trecut bradul de smartphone-uri ieftine Honor unui consorțiu de investitori.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

În 2019, grupul Huawei a fost adăugat la o listă neagră din SUA numită Lista entităților, care restricționează firmele americane să exporte tehnologii către anumite entități străine.

În 2020, SUA au blocat accesul Huawei la cipuri cheie de care are nevoie pentru smartphone-urile sale.

”2021 va fi un nou an dificil pentru noi, dar este și anul în care viitoarea noastră strategie de dezvoltare va începe să prindă contur”, a declarat Eric Xu, președintele prin rotație al Huawei, într-un comunicat.

Mulțumim clienților și partenerilor noștri pentru încrederea lor continuă. Indiferent de provocările care ne vin, vom continua să ne menținem reziliența afacerii. Nu doar pentru a supraviețui, ci faceți acest lucru în mod durabil ”.

Huawei a spus că a reușit să-și crească marja de profit cu aproximativ 3,8 puncte procentuale față de intervalul similar al anului trecut, până la 11,1%. Aceast lucru s-a datorar, parțial, celor 600 de milioane de dolari primite de Huawei sub formă de drepturi de autor pentru brevete în trimestrul respectiv.

În martie, Huawei a declarat că va începe să taxeze producătorilor de smartphone-uri drepturi de autor pentru utilizarea tehnologiei sale brevetate 5G.

Profitul net al Alphabet, compania-mamă a Google, s-a triplat, averea cofondatorilor a depășit 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Profitul net al Alphabet, compania-mamă a Google, s-a triplat, averea cofondatorilor a depășit 100 de miliarde de dolari

Huawei are mii de familii de brevete 5G declarate, iar compania speră că această parte a afacerii sale îi va putea oferi un nou flux de venituri, pe măsură ce alte părți ale afacerii sale vor scădea. Huawei a declarat miercuri că în viitor va crește investițiile în software, pentru a încorpora software și servicii în mixul său de venituri.

Compania și-a intensificat eforturile în domeniul software, inclusiv în domenii precum cloud computing și mașini inteligente, deoarece sancțiunile SUA îi afectează divizia hardware.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
afaceri