Victorie majoră a Intel în justiția UE, care a anulat o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro a Comisiei Europene

Victorie majoră a Intel în justiția UE, care a anulat o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro a Comisiei Europene
scris 27 ian 2022

Intel a obținut o victorie majoră, a doua cea mai înaltă instanță europeană anulând o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro impusă acum 12 ani de Comisia Europeană producătorului american de semiconductori, pentru că ar fi împiedicat activitatea unei companii concurente prin oferirea de reduceri ale prețurilor, transmite Reuters.

Decizia favorabilă Intel este o veste bună pentru Google, divizie a grupului Alphabet, care contestă o amendă antitrust semnificativă, și pentru Apple, Amazon și Facebook, care sunt investigate de Comisia Europeană, scrie News.ro.

VIDEO Xiaomi a prezentat seria de smartphone-uri Redmi Note 11 CITEȘTE ȘI VIDEO Xiaomi a prezentat seria de smartphone-uri Redmi Note 11

Comisia Europeană a amendat Intel în 2009, pentru că ar fi încercat să blocheze compania concurentă Advanced Micro Devices, prin oferirea de reduceri producătorilor de computere Dell, Hewlett-Packard, NEC și Lenovo, pentru ca aceștia să compere majoritatea cipurilor necesare de la Intel.

Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă din Europa, a criticat analiza antitrust a Comisiei Europene și a anulat amenda.

”Analiza Comisiei Europene este incompletă și nu face posibilă stabilirea la standardului legal necesar că reducerile de preț au fost capabile sau ar fi putut să aibă efecte anticoncurențiale”, au spus judecătorii.

Curtea a anulat în totalitate articolul din decizia contestată care a impus Intel amenda de 1,06 miliarde de euro.

Comisia a afirmat că va studia hotărârea și va analiza posibilii pași viitori.

Aceeași instanță a menținut în 2014 decizia Comisiei Europene din 2009, dat Curtea Europeană de Justiție i-a cerut în 2017 să reexamineze apelul Intel.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
amenda