VIDEO Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 14, cu conexiune la satelit pentru situații de urgență. Cât vor costa

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 sep 2022

În cadrul evenimentului „Far Out”, organizat miercuri seara, Apple a prezentat, alături de alte produse, noua serie de smartphone-uri iPhone 14.

Urmărește-ne și pe Google News

Noua serie de smartphone-uri a companiei americane este compusă din patru modele - iPhone 14 și iPhone 14 Pro cu ecrane de 6,1 inch, iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max cu ecrane de 6,7 inch.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 4 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 4

De cele mai multe noutăți beneficiază modele Pro. Acestea au un breton mai mic cu un nou design, menit mai degrabă să ajute compania să facă diferențierea în scopuri de marketing, decât să aducă beneficii practice.

O altă diferențiere se va face prin modul always-on al modelelor Pro. Acesta va permite afișarea în permanență a anumitor informații pe ecran, însă, într-un mod care să nu aibă implicații negative majore asupra autonomiei.

VIDEO&FOTO Galaxy Z Flip 4, prezentat oficial - mai mic și mai autonom CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Galaxy Z Flip 4, prezentat oficial - mai mic și mai autonom

Versiunile Pro vor avea și o cameră cu un senzor mai mare, de 48MP (f/1.78, 24mm ), care promite o creștere a calității fotografiilor. Filmarea va fi posibilă în format 4K.

Alături de camera principală există una ultrawide de 12MP,  f/2.2 și 13mn lungime focală.

Tot modelele Pro sunt cele care primesc un nou chipset, mai performant. A16. Construit pe un proces de 4nm, acesta folosește aproape 16 miliarde de tranzistori.

Noul cip include un procesor neuronal cu 16 nuclee și este capabil de 17 trilioane de operații pe secundă. Aceste este cu 20% mai eficient decât modelul anterior.

FOTO Reacția lui Elon Musk după ce Twitter a amenințat că îl dă în judecată CITEȘTE ȘI FOTO Reacția lui Elon Musk după ce Twitter a amenințat că îl dă în judecată

iPhone 14 și iPhone 14 Plus au la bază chipset-ul A15 Bionic, cu șase nuclee, și trec la o nouă cameră de 12MP cu F/1.5 și stabilizare optică (disponibilă și pe camera frontală).

iPhone 14 are conexiune la satelit. Aceasta va putea fi folosită în zonele izolate, acolo unde nu există semnal terestru, însă, doar pentru mesaje de urgență.

Apple spune că modelul Plus are cea mai mare autonomie din istoria iPhone.

Modelele din noua serie vândute în SUA nu mai au suport pentru cartele fizice, ci doar pentru eSIM.

FOTO Imagini cu următorul smartwatch Samsung au apărut cu o lună înainte de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Imagini cu următorul smartwatch Samsung au apărut cu o lună înainte de lansare

iPhone 14 va fi disponibil din 16 septembrie și va costa de la 799 de dolari. Versiunea Plus va costa de 899 de dolari și va intra pe piață pe 7 octombrie.

iPhone 14 Pro va costa de la 999 dolari și va fi disponibil din 16 septembrie. Prețurile pentru iPhone 14 Pro Max, care va intra pe piață în 13 septembrie, vor începe de la 1099 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14