VIDEO Facebook anunță schimbări în ceea ce privește reclamele politice

VIDEO Facebook anunță schimbări în ceea ce privește reclamele politice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 sep 2017

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a postat un mesaj video în care promite mai multă transparență în ceea ce privește reclamele din cadrul rețelei, vizate fiind în primul rând postările propagandistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În  Statele Unite se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale de anul trecut, în urma cărora Donal Trump a devenit președinte. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizații rusești în timpul alegerilor.

Facebook a recunoscut că o misterioasă companie rusească a cheltuit 100.000 de dolari în timpul alegerilor din 2016 pe reclame politice care au targetat cetățeni americani. Nu se știe dacă acesta a fost singurul caz, cert este că Facebook nu a dat și alte exemple.

Legea electorală din Statele Unite interzice cetățenilor și organizațiilor străine să investească bani pentru a influența alegerile.

Google cumpără o parte din divizia de smartphone-uri a HTC cu 1,1 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Google cumpără o parte din divizia de smartphone-uri a HTC cu 1,1 miliarde de dolari

În lumina acestor evenimente, Facebook a anunțat că va oferi comisiilor de investigare ale Congresului american informațiile pe care le deține și că va lua măsuri pentru creșterea transparenței reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei rețele de socializare.

În mesajul său, care a fost transmis live, Mark Zuckerberg promite că orice utilizator va putea vedea ce pagină a cumpărat reclama afișată. Mai mult, utilizatorii vor putea vedea toate campaniile derulate de o pagină, precum și audiențele vizate de reclamele respective.

“Nu putem împiedica amestecul de orice fel al tuturor guvernelor din lume. Dar le putem îngreuna sarcina”, a spus Mark Zuckerberg.

Tot el spune că Facebook conlucrează cu autoritățile germane în vederea alegerilor care vor avea loc în acest week-end. Au fost șterse mii de conturi false fără să se spună exact pentru ce motiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
politica
reclame
mark zuckerberg