VIDEO Google lansează o aplicație de desenat în care utilizatorul este ajutat de inteligența artificială

VIDEO Google lansează o aplicație de desenat în care utilizatorul este ajutat de inteligența artificială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2017

Google a lansat AutoDraw, o aplicație de desenat în format digital, care folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți desenele realizate de utilizator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AutoDraw are în spate un bot de desenat – un instrument software care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a recunoaște și transforma automat desenele în ceea ce utilizatorii mai puțin talentați doreau să deseneze de la bun început.

Dacă un utilizator vrea să deseneze o casă dar nu are talentul necesar să realizeze mai mult decât niște linii strâmbe, AI-ul ar trebui, cel puțin teorie, să recunoască obiectul și să-l transforme într-unul mai reușit.

AutoDraw folosește tehnologia Google de recunoaștere a imaginilor și o bază de date cu desene create de diverși artiști. Când este pus în fața unui desen al unui utilizator obișnuit, AI-ul va încerca să-l identifice comparându-l cu întreaga bază de date avută la dispoziție și să-l înlocuiască cu cel care crede că se potrivește.

RCS&RDS are asigurate echipamentele telecom la UNIQA. Suma asigurată se ridică la 143 milioane de lei CITEȘTE ȘI RCS&RDS are asigurate echipamentele telecom la UNIQA. Suma asigurată se ridică la 143 milioane de lei

Aplicația, care se poate dovedi distractivă, în special pentru copii, nu este un produs întâmplător, lansat de Google doar pentru a se lăuda că progresul pe care-l face în domeniul inteligenței artificiale. Google se folosește de acest prilej pentru a-și îmbunătăți tehnologia care va învăța ceva nou cu fiecare desen în fața căruia este pusă.

Evident că, în practică, AutoDraw este departe de perfecțiune. Există numeroase cazuri în care AI-ul interpretează greșit obiectele și le înlocuiește cu ceva la care autorul nici nu s-a gândit.

Cei care vor să experimenteze cea mai nouă aplicație și, totodată, experiment în domeniul inteligenței artificiale lansat de Google, pot accesa autodraw.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
inteligenta artificiala