VIDEO Google lucrează la un nou design pentru aplicațiile sale

VIDEO Google lucrează la un nou design pentru aplicațiile sale
scris 25 iul 2018

Aplicațiile Google, atât pentru mobil, cât și pentru desktop, vor primi o nouă interfață care aduce și mai mult spațiu alb.

Google lucrează în prezent la o nouă modificare a interfeței comune aplicațiilor sale. Un clip video de prezentare a fost postat pe YouTube și apoi șters de companie, dar nu înainte de a fi salvat.

Din prezentare sunt evidente două caracteristici: renunțarea la chenarele colorate și rotunjirea oricărui colț.

Dispariția chenarelor colorate duce la eliminarea unor elemente grafice cu care utilizatorii se obișnuiseră după schimbarea anterioară de design. Vor dispărea elemente precum chenarele și butoanele albastre din Google Maps sau tradiționala bandă roșie din Gmail.

Începând de astăzi, orice site care nu folosește HTTPS va fi marcat ca nesigur în Chrome CITEȘTE ȘI Începând de astăzi, orice site care nu folosește HTTPS va fi marcat ca nesigur în Chrome

Renunțarea la elementele de culoare aduce mai mult, poate chiar prea mult, spațiu gol. Pe de altă parte, schimbarea pară fie mai ușoară pentru ochi, fără a face neapărat mai greu de observat funcțiile care oricum își păstrează plasamentul.

De asemenea, rotunjirea colțurilor, vizibilă în special la căsuțele de căutare și imagini, pare să dea o notă suplimentară de eleganță aplicațiilor Google, care vor arăta pe viitor și mai minimalistice.

Google nu a făcut un anunț oficial care să dea indicii despre lansare noului design, însă acesta ar trebui să fie disponibil pentru întreaga gamă de aplicații ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
design
aplicatii