VIDEO Primul smartphone cu cameră ascunsă sub ecran ajunge în Europa până la sfârșitul anului

VIDEO Primul smartphone cu cameră ascunsă sub ecran ajunge în Europa până la sfârșitul anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 dec 2020

Axon 20 5G, produs de chinezii de la ZTE, va deveni primul smartphone la care nu se vede camera frontală, aceasta fiind pur și simplu ascunsă sub ecran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bretonul și perforațiile cauzate de camerele foto frontale, apărute pe măsură ce ramele din jurul ecranelor s-au micșorat, au reprezentat un continu punct de fricțiune în rândul utilizatorilor, mulți considerând aceste aspecte de design supărătoare.

Soluția, așa cum dovedesc cei de la ZTE, este ascunderea sub ecran a lentilei de la camera foto principală, dacă se poate, fără a fi afectată optica și calitatea fotografiilor.

VIDEO Samsung va prezenta seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung va prezenta seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie

Producătorul chinez spune că a dezvoltat o matrice specială, dintr-o combinație (secretă) de materiale. Matricea în cauză face parte din ecranul FHD de 9,92 inch și vine deasupra camerei foto, făcând-o invizibilă.

Astfel, nu există niciun element decupat din ecran, pentru a face loc camerei foto frontale, care să obtureze interfața grafică a sistemului de operare ori a aplicațiilor. Ecranul pare a fi dintr-o singură bucată și acoperă un foarte mare procent din partea frontală a dispozitivului.

Dincolo de această adevărată premieră inginerească, Axon 20 5G este un mid-range obișnuit, cu Snapdragon 765G, 8GB RAM, o baterie de 4.220 mAh și o rată de refresh de 90Hz.

Sistemul foto de pe spate este compus din trei camere foto (64MP, 8MP ultra-wide, 2MP macro) și un senzor de profunzime.

Axon 20 5G va fi disponibil în Europa și alte regiuni ale lumii din 21 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
zte