VIDEO Telekom Mobile lansează servicii 5G într-un nou oraș din România

VIDEO Telekom Mobile lansează servicii 5G într-un nou oraș din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Telekom România Mobile, parte a grupului elen OTE, continuă extinderea rețelei sale 5G la nivel național, introducând acum în portofoliu Râmnicu-Vâlcea și zonele limitrofe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În vară, Telekom România Mobile anunța că asigură acces la tehnologia 5G în București (inclusiv Otopeni) și în alte zece orașe (Brașov, inclusiv Poiana Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, inclusiv Mamaia, Ploiești, Craiova, Pitești și Oradea), confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro.

Profit.ro a anunțat și că Telekom Mobile a încheiat un parteneriat cu Samsung pentru servicii 5G în București și alte 10 orașe.

EXCLUSIV Orange a preluat vehiculele STB spre acoperire cu date mobile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange a preluat vehiculele STB spre acoperire cu date mobile

„5G este aici! Ne bucurăm să oferim clienților avantajele tehnologiei 5G, într-o manieră accesibilă, indiferent de opțiunea aleasă – atât la cartelă, cât și la abonament”, a declarat Andreea Cramer, Chief Commercial Officer, Telekom Romania Mobile Communications S.A.

În primăvară, Profit.ro a anunțat că Telekom a lansat servicii de telecomunicații bazate pe tehnologia 5G, prin utilizarea spectrului de frecvențe radio pe care îl deține, conform unei notificări transmise clienților. Operatorul nu a participat la licitația organizată de autoritatea de reglementare pentru această tehnologie, în toamna anului 2022.

"Vitezele contractuale oferite de TKRM pentru Serviciile de Date, în funcție de tehnologia utilizată pentru furnizarea Serviciului de Date sunt: (i) 5G: 250 Mbps descărcare și 50 Mbps încărcare (ii) 4G: 150 Mbps descărcare și 50 Mbps încărcare; (iii) 2G: 200 kbps descărcare și 100 kbps încărcare“, conform notificării.

Cum funcționează poate fi văzut AICI ȘI AICI

EXCLUSIV eMAG lansează IFN \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG lansează IFN "HeyBlu"

Serviciile 5G ale Telekom România Mobile pot fi accesate în orașele Ploiești, Pitești, Sibiu și București, circa 30% din suprafață.

EXCLUSIV O nouă tranzacție surpriză în IT și tot la Cluj: Germanii de la P3 Group cumpără jumătate din CT Defense. Plan de a deveni lider global în securitate cibernetică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O nouă tranzacție surpriză în IT și tot la Cluj: Germanii de la P3 Group cumpără jumătate din CT Defense. Plan de a deveni lider global în securitate cibernetică

VIDEO Mădălin Cristian

Compania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), conform datelor de la Registrul Comerțului.

Principalii jucători pe piața de telecomunicații mobile sunt Orange și Vodafone, alături de RCS&RDS (Digi).

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
5g