Viitoarele modele de iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran OLED

Viitoarele modele de iPhone ar putea folosi un nou tip de ecran OLED
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2018

iPhone-urile din 2019 ar putea beneficia de o nouă tehnologie de producere a ecranelor OLED, care le-ar conferi avantaje atât în ceea ce privește construcția, cât și prețul de achiziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform unor surse anonime citate de publicația coreeană ET News, Apple ar fi comandat deja luna aceasta de la Samsung ecranele OLED pentru iPhone-urile pe care le va lansa anul viitor.

Noile ecrane se numesc Y-Octa și au marele avantaj de a integra ecranul propriu-zis și funcțiile touch într-un singur strat, ceea ce ar avea mai multe avantaje decât tehnologia anterioară în care cele două funcții constituiau straturi separate.

În primul rând, din punctul de vedere al construcției, telefoanele care folosesc noile ecrane vor putea fi mai subțiri și mai ușoare. De asemenea, acestea ar reflecta mai puțină lumină, fiind mai ușor de citit afară, în lumina soarelui.

Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store CITEȘTE ȘI Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store

În al doilea rând, procesul de producție este mai puțin costisitor, ceea ce înseamnă că Samsung va furniza ecrane mai ieftine rivalului Apple.

Rămâne însă de văzut dacă un preț mai mic de achiziție al ecranului (cea mai scumpă componentă a unui smartphone) va însemna o ieftinire a viitoarelor iPhone-uri sau doar o creștere a marjei de profit pentru Apple.

Conform surselor citate de publicația coreeană, Samsung a folosit deja noile ecrane pe flagship-ul Note 9 și le-ar fi oferit și Apple pentru iPhone-urile lansate în această toamnă.

Apple, însă, nu ar fi fost mulțumită la acel moment de oferta Samsung și a refuzat. Aparent, s-a răzgândit ulterior și a dat o primă comandă de ecrane pe 12 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
oled
y-octa