Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store

Unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru iPhone își retrage produsele din App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2018

Epic Games a anunțat că-și va retrage jocurile din magazinul de aplicații pentru iOS, acuzând totodată Apple pentru cota prea mare pe care o percepe din vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate cele trei jocuri din seria Infinity Blade, dezvoltată de Epic Games, au fost scoase din App Store, magazinul de jocuri și aplicații pentru dispozitivele mobile Apple care rulează sistemul de operare iOS.

Celebrul producător de jocuri a decurs la această măsură fără vreun avertisment anterior. Acesta și-a justificat acțiunea prin faptul că ar fi devenit foarte dificil să dezvolte jocuri la standarde calitative înalte și să satisfacă în același timp condițiile impuse de Apple pentru prezența în App Store.

Cei de la Epic nu au oferit alte detalii, însă lasă de înțeles că nu mai sunt de acord să cedeze 30% din veniturile obținute de jocurile sale de iOS, conform regulilor impuse de Apple.

Facebook a descoperit o breșă de securitate care ar fi afectat 6,8 milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Facebook a descoperit o breșă de securitate care ar fi afectat 6,8 milioane de utilizatori

Jocurile din seria Infinity Blade au fost promovate de nenumărate ori de Apple, pentru gameplay-ul și grafica foarte bune pe care le oferă.

Decizia vine însă în contextul în care Epic a dat lovitura anul acesta cu Fortnite, un joc extrem de popular, care aduce și venituri pe măsură pentru companie.

Popularitatea jocului este atât de mare încât Epic și-a permit să nu-l publice în Play Store, magazinul oficial pentru Android.  Utilizatorii l-au descărcat direct de pe site-ul oficial, iar producătorul nu a trebuit să cedeze parte din venituri către Google.

În plus, cei de la Epic și-au lansat recent propriul magazin de jocuri, care va concura direct cu App Store respectiv Play Store și care percepe un comision de doar 12% din vânzări, față de Apple care oprește 30%.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic
apple
ios
iphone
jocuri