Yahoo renunță la mai multe reviste digitale, în cadrul procesului de restructurare

Yahoo renunță la mai multe reviste digitale, în cadrul procesului de restructurare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 feb 2016

Yahoo va renunța la mai multe reviste digitale, printre care Yahoo Auto, Yahoo Travel și Yahoo Health, ca parte dintr-un program amplu de restructurare a activităților grupului american, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vom renunța, treptat, la revistele digitale Yahoo Food, Yahoo Health, Yahoo Parenting, Yahoo Makers, Yahoo Travel, Yahoo Autos și Yahoo Real Estate", potrivit editorului șef al grupului, Martha Nelson.

Subiectele acoperite de cele șapte reviste se vor regăsi în paginile celorlalte publicații digitale ale companiei, axate pe știri din sport, economie, politică, lifestyle și filme.

Yahoo desființează 15% din posturi și închide mai multe activități CITEȘTE ȘI Yahoo desființează 15% din posturi și închide mai multe activități

Directorul general al grupului, Marrisa Mayer, a anunțat la începutul lunii un plan pentru reducerea costurilor, care include concedierea a 15% dintre angajații la nivel mondial (aproximativ 1.600 posturi), precum și renunțarea la mai multe active și închiderea birourilor din Dubai, Mexic, Buenos Aires, Madrid și Milano.

Totodată, Yahoo a confimat că nu va vinde participația pe care o deține la grupul chinez Alibaba Holding Group, pe care intenționează să o separe de celelalte activități.

Mayer a fost numită în fruntea Yahoo în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, afectate în ultimii ani de concurența rețelelor sociale. Potrivit analiștilor, planul de restructurare ar putea fi ultima șansă pentru ca Yahoo! să revină pe creștere. În caz contrar, compania ar putea fi nevoită să caute un cumpărător sau un partener cu care să fuzioneze.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
reviste digitale
restructurare
yahoo travel
costuri