Vodafone, aproape de un acord de fuziune cu rivalul Three în Marea Britanie. Tranzacție de 15 miliarde de lire

Vodafone, aproape de un acord de fuziune cu rivalul Three în Marea Britanie. Tranzacție de 15 miliarde de lire
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 mai 2023

Vodafone este aproape de un acord privind o fuziune cu operatorul rival Three în Marea Britanie, într-o tranzacție evaluată la 15 miliarde de lire sterline (17,1 miliarde euro), care ar crea cel mai mare operator de telefonie mobilă din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se așteaptă ca acordul să fie dezvăluit în această lună, în urma numirii Margheritei Della Valle în funcția de director general al Vodafone, după luni de incertitudine cu privire la cine va conduce permanent grupul britanic de telecomunicații, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Tranzacția ar urma să evalueze capitalul social al grupului combinat la aproximativ 15 miliarde de lire (9 miliarde de lire excluzând datoriile), au precizat sursele menționate.

FOTO Gmail va avea bife albastre pentru confirmarea identității CITEȘTE ȘI FOTO Gmail va avea bife albastre pentru confirmarea identității

Vodafone și Three UK, o subsidiară a conglomeratului CK Hutchison Holdings din Hong Kong, au anunțat că poartă discuții cu privire la o potențială fuziune anul trecut, confirmând informațiile apărute anterior în presă.

Companiile au transmis atunci că tranzacția potențială ar oferi oferi Vodafone 51% din afacerea combinată și ar propulsa compania rezultată pe primul loc în Marea Britanie după numărul de clienți.

Combinarea afacerilor Vodafone și CK Hutchison în Marea Britanie ar oferi companiilor dimensiunea necesară pentru a accelera implementarea serviciilor 5G pe plan național și extinderea conectivității în bandă largă către comunitățile rurale și micile afaceri, potrivit companiilor.

FT notează că un eventual acord ar pregăti terenul pentru o luptă îndelungată cu autoritățile antitrust, deoarece tranzacția ar marca o consolidare istorică a pieței britanice de telefonie mobilă, reducând de la 4 la 3 numărul operatorilor de profil, lucru pe care autoritățile de reglementare l-au blocat anterior.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
three uk
fuziune vodafone three
ck hutchison
acord fuziune vodafone