Vodafone intenționează să disponibilizeze 1.300 de angajați în Germania

Vodafone intenționează să disponibilizeze 1.300 de angajați în Germania
scris 30 mar 2023

Operatorul britanic de telefonie Vodafone vrea să elimine 1.300 de posturi în Germania, cea mai importantă piață a sa, la două săptămâni după ce a anunțat că vrea să disponibilizeze 1.000 de angajați în Italia, informează AFP.

Cele 1.300 de posturi reprezintă 6,3% din cei 14.230 de angajați pe care Vodafone îi are în cea mai mare economie europeană, unde grupul britanic înregistrează o scădere a vânzărilor începând din 2022, scrie Agerpres.

DECIZIE Singura fabrică românească de ciocolată a intrat în insolvență CITEȘTE ȘI DECIZIE Singura fabrică românească de ciocolată a intrat în insolvență

"Dacă vrem să ne finanțăm ambițiile, trebuie să facem acest pas dureros", a spus directorul Vodafone Deutschland, Philippe Rogge într-un interviu publicat joi în cotidianul financiar Handelsblatt. Potrivit lui Philippe Rogge, restructurările vor viza în special posturile administrative și de conducere. În același timp, aproximativ 400 de noi posturi ar urma să fie înființate "în domeniile care au contact direct cu clienții", a spus Philippe Rogge.

Grupul britanic de telefonie Vodafone trece printr-o perioadă dificilă. Cotația acțiunilor sale a înregistrat o scădere puternică în mandatul fostului CEO, Nick Read, până la demisia sa surprinzătoare în luna decembrie a anului trecut.

În februarie, Vodafone a anunțat o scădere de 0,4% a cifrei de afaceri în cel de al treilea trimestru al exercițiului fiscal curent, pe care a explicat-o prin diminuarea vânzărilor în Germania, Italia și Spania. La mijlocul acestei luni, Vodafone Italia a anunțat luni că a demarat consultările cu sindicatele în vederea disponibilizării a 1.000 de angajați, în ideea de a reduce costurile și a face față concurenței puternice din sectorul telecomunicațiilor din peninsulă.

Grupul britanic suferă de pe urma încetinirii creșterii economice în Europa precum și a costurilor mari cu introducerea tehnologiei 5G.

Vodafone operează rețele mobile și fixe în 20 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 47 de țări. La 31 decembrie 2022, avea peste 330 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și peste 21 de milioane de clienți ai serviciilor TV. Vodafone este lider mondial în domeniul IoT (Internet of Things), conectând peste 155 de milioane de dispozitive și platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
concedieri