Vodafone se asociază cu IBM pentru a oferi clienților o soluție de conectare a unor sisteme cloud diferite

 Vodafone se asociază cu IBM pentru a oferi clienților o soluție de conectare a unor sisteme cloud diferite
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2019

Vodafone se asociază cu IBM pentru a oferi clienșilor o soluție de conectare a unor sisteme cloud diferite, pentru susținerea viitorului val de progrese digitale, cum sunt învățarea automată, pe rețelele de telecomunicații 5G, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cadrul acordului, operatorul britanic de telecomunicații va plăti IBM 550 de milioane de dolari, în cadrul unui acord de servicii administrate, de opt ani, care va oferi instrumente precum inteligența artificială și automatizarea, până la afacerile interconectate, scrie News.ro.

Cele două companii descriu această colaborare ca o combinație între cloud computing și conectivitate, care va permite, de exemplu, comunicații extrem de rapide între roboții dintr-o fabrică fără necesitatea unei conectări la un centru mare de date.

Presa bulgară: Telekom România ar putea fi vândută unui afacerist bulgar, care a preluat operațiunile din Albania ale companiei CITEȘTE ȘI Presa bulgară: Telekom România ar putea fi vândută unui afacerist bulgar, care a preluat operațiunile din Albania ale companiei

În condițiile în care 70% dintre organizații utilizează până la 15 sisteme diferite de cloud, capacitatea de a le conecta ar trebui să faciliteze firmelor să se adapteze și să inoveze fără să fie nevoie de o reproiectare a rețelelor de la zero.

Vodafone și-a construit o poziție puternică în domeniul serviciilor mobile pentru afaceri, fiind primul sau al doilea mare furnizor de servicii de acest tip în Marea Britanie, Germania, Italia și Spania, și își intensifică concurența cu BT, Deutsche Telekom, Telecom Italia șiTelefonica pe piața de servicii de telecomunicații fixe pentru companii.

Compania vrea să își crească veniturile din serviciile oferite companiilor, care reprezintă în prezent 30% din veniturile totale, prin combinarea serviciilor fixe și mobile cu tehnologii noi în domenii precum inteligența artificială și Internetul Lucrurilor.

Colaborarea cu IBM se va concentra pe piețele Vodafone din Marea Britanie, Germania și Irlanda, având ca țintă companii multinaționale și companii naționale cu activități în industrii precum retail, producție manufacturieră, utilități, agricultură și transporturi. Acordul va deveni operațional în prima jumătate a anului 2019.

Parteneriatul va folosi capacitatea IBM de a gestiona multiple sisteme bazate pe cloud și reflectă prioritățile care au stat la baza preluării de 34 de miliarde de dolari a Red Hat, o firmă software specializată în sisteme de operare Lynux, a declarat Michael Valocchi, director la IBM.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
ibm