WhatsApp a dat în judecată guvernul indian, susținând că noile reglementări media duc la încălcarea confidențialității

WhatsApp a dat în judecată guvernul indian, susținând că noile reglementări media duc la încălcarea confidențialității
scris 26 mai 2021

WhatsApp a depus o plângere legală în Delhi împotriva guvernului indian și caută să blocheze reglementări ce intră în vigoare miercuri, despre care experții spun că vor obliga unitatea Facebook să încalce protecțiile de confidențialitate, potrivit unor surse citate de Reuters.

Prin acest proces este cerut Curții Supreme din Delhi să declare că una dintre noile reglementări reprezintă o încălcare a drepturilor la confidențialitate în Constituția Indiei, având în vedere că prevede ca firmele social media să identifice „primul emitent de informație” când autoritățile o cer, scrie News.ro

Având în vedere că legea cere WhatsApp să demaște doar oamenii acuzați de ilegalități, compania spune că nu poate face asta în practică. Deoarece mesajele sunt criptate complet, pentru a respecta legea, WhatsApp a precizat că ar trebui să le decodifice și în cazul receptorilor, și al inițiatorilor mesajelor.

Dines: Listarea UiPath a fost o binecuvântare. Suntem mai disciplinați, am devenit mai cunoscuți. Suntem îngrijorați pentru ... sănătatea mintală a angajaților, care probabil dau refresh să vadă prețul acțiunilor în fiecare secundă! CITEȘTE ȘI Dines: Listarea UiPath a fost o binecuvântare. Suntem mai disciplinați, am devenit mai cunoscuți. Suntem îngrijorați pentru ... sănătatea mintală a angajaților, care probabil dau refresh să vadă prețul acțiunilor în fiecare secundă!

Reuters nu a putut confirma independent existența procesului deschis de WhatsApp, care are aproximativ 400 de milioane de utilizatori în India. Sursele care cunosc situația au refuzat să fie identificate din cauza caracterului sensibil al problemei. Un purtător de cuvânt al WhatsApp a refuzat să comenteze.

Procesul intensifică fricțiunile dintre guvernul prim-ministrului Narendra Modi și giganții tehnologici, inclusiv Facebook, compania-mamă a Google, Alphabet, și Twitter. Tensiunile au crescut după ce poliția a făcut o vizită la birourile Twitter, săptămâna aceasta. Serviciul a marcat postările unui purtător de cuvânt al partidului aflat la putere și ale altora ca „media manipulate”, susținând că a fost inclus conținut falsificat.

Guvernul a presat companiile tehnologice să înlăture nu doar ceea ce a descris ca dezinformare legat de criza Covid-19 în India, ci și critici aduse răspunsului Executivului la aceasta.

Răspunsul companiilor la noile reglementări a fost subiectul unor speculații intense de când au fost dezvăluite, în februarie, cu 90 de zile înainte de a fi programat să intre în vigoare.

WhatsApp, compania-mamă, Facebook, și rivali tehnologici au investit major în India. Dar oficialii companiilor sunt îngrijorați, fără a face asta public, deocamdată, că reglementările dure ale guvernului Modi le-ar putea periclita perspectivele.

Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană CITEȘTE ȘI Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană

Printre noile reguli se numără cerința ca marile companii social media să desemneze cetățeni indieni în posturi cheie, să înlăture conținut în decurs de 36 de ore prin ordin juridic și să creeze un mecanism care să răspundă plângerilor. Ele trebuie să folosească și procedee automate pentru a elimina pornografia.

Facebook a spus că este de acord cu majoritatea prevederilor, dar că încearcă încă să negocieze anumite aspecte. Twitter, care a fost cea mai criticată pentru că nu s-a conformat să înlăture postări critice la adresa guvernului, a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
india