WhatsApp lansează autentificarea fără parolă

WhatsApp lansează autentificarea fără parolă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2023

Aplicația WhatsApp de Android poate fi acum folosită pe baza noii tehnologii passkey, care înlocuiește codul trimis prin SMS cu autentificarea prin recunoaștere facială, scanarea amprentei sau un cod PIN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

WhatsApp a introdus suportul pentru tehnologia passkey în cadrul aplicației sale de Android, care ia locul autentificării prin intermediul codurilor primite prin SMS.

În locul acestora, utilizatorii care aleg să creeze passkeys, pot folosi una din metodele de autentificare biometrice pe care le au la dispoziție pe telefon, fie ele scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

X/Twitter a început să impună un abonament pentru utilizarea platformei CITEȘTE ȘI X/Twitter a început să impună un abonament pentru utilizarea platformei

Tehnologia passkey înlocuiește parola ca mijloc de autentificare cu două chei criptate, salvate pe dispozitivul utilizatorului, respectiv pe serverele serviciului.

Pentru autentificare, se face compararea celor două chei, după ce utilizatorul permite acest lucru prin scanarea amprentei sau recunoașterea facială.

Noua tehnologie nu este doar mai comodă și mai rapidă, ci și mai sigură, fiind eliminat din schemă cel mai vulnerabil element, parola.

WhatsApp este primul produs Meta care lansează suportul pentru passkeys și vine la puțin timp după ce Google a stabilit această metodă drept implicită pentru logarea în cadrul serviciilor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
passkey
parolă
android