Scade traficul platformelor sociale

Scade traficul platformelor sociale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2023

Traficul celor mai importante 100 de rețele sociale fost mai mic cu 3,7% în luna septembrie decât în urmă cu un, trendul afectând inclusiv X/Twitter și Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, X a înregistrat cu 995 de milioane de vizite mai puțin decât anul trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 14%, conform unei analize realizate de Similarweb.

Traficul X a scăzut cu 19% în Statele Unite, dar același trend poate fi observat și în alte țări, precum Australia, Germania, Franța și Marea Britanie, unde scăderea se măsoară în procente de două cifre.

Schimbare după 2 zile - Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România, nu va mai fi închis CITEȘTE ȘI Schimbare după 2 zile - Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România, nu va mai fi închis

În paralel cu scăderea traficului platformei, traficul înregistrat de pagina lui Elon Musk a crescut cu 96% în ultimul an, acesta fiind vocea care domină propria rețea de socializare.

Însă, scăderea traficului nu este o problemă doar pentru X, ci pentru platformele sociale în general, cu excepția TikTok, care a crescut cu 22,8%.

Traficul Facebook a scăzut, conform analizei Similarweb, cu 10,4% pe web și 8% în cazul aplicațiilor mobile. Și traficul aplicațiilor Instagram este mai mic față de anul trecut cu 3,7%.

Analiza Similarweb vine la puțin timp după ce CEO-ul X Linda Yaccarino anunța că nivelul de utilizare al platformei este la cel mai înalt nivel din toate timpurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
x
tiktok
trafic