WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații

WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 sep 2023

Obligată de noua legislație europeană, WhatsApp a început dezvoltarea interoperabilității cu serviciile terțe, care va permite utilizatorilor săi să comunice cu utilizatorii care folosesc alte aplicații de comunicare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai recentă versiune beta a aplicației WhatsApp de Android include o nouă secțiune, numită „Third-party chats”, unde ar urma să fie afișate mesajele primite de la utilizatorii altor servicii de comunicare.

Deocamdată, noua secțiune nu este nici funcțională și nici nu poate fi accesată de utilizatorii obișnuiți. Chiar și așa, introducerea acesteia reprezintă un puternic indicator care arată că WhatsApp a început să lucreze la interoperabilitatea cu alte servicii.

Aplicațiile de iPhone și iPad vor fi disponibile direct în magazinul de conținut pentru casca Vision Pro CITEȘTE ȘI Aplicațiile de iPhone și iPad vor fi disponibile direct în magazinul de conținut pentru casca Vision Pro

WhatsApp este obligată de noua legislație UE pentru piețele digitale să deschidă accesul pentru servicii concurente. Platforma deținută de Meta a fost inclusă recent pe lista de „gatekeepers”.

Nu este clar când va fi lansată această funcționalitate, însă, conform legii, WhatsApp are termen de finalizare luna martie a anului viitor.

Deocamdată, rămân neelucidate mai multe aspecte. Nu este clar ce platforme terțe vor fi suportate, dacă printre acestea se va număra și iMessage și nici exact ce alte funcționalități, în afară de text, vor fi suportate.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp
uniunea europeană