WhatsApp va transcrie mesajele vocale

WhatsApp va transcrie mesajele vocale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2021

Cea mai folosită aplicație de comunicare pregătește lansarea unei facilități prin care mesajele vocale vor fi transformate în text.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp a confirmat că lucrează la o funcție de transcriere a mesajelor vocale, după ce indicii legate de aceasta au fost descoperite în cadrul versiunii de iOS.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Pentru transformarea în text a mesajelor vocale, WhatsApp va apela la motorul de recunoaștere vocală al sistemului de operare, ceea ce înseamnă că datele vor fi trimise pentru procesare la Apple, nu la Facebook.

Pentru a liniști utilizatorii sensibili la aspectele ce țin de intimitate, cei de la WhatsApp le transmit acestora că datele trimise sunt criptate și că întreg sistemul folosit este gândit să le protejeze intimitatea.

Mesajele vocale reprezintă o soluție pentru cazurile în care utilizatorii vor să trimită rapid o informație, dar nu au timp să scrie. Pe de altă parte, aceleași mesaje îl forțează pe destinatar să le redea, de multe ori, prin difuzoarele telefonului.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Transcrierea îi va permite destinatarului mesajelor audio să le citească, în loc să le asculte.

Nu se știe, deocamdată, când va fi lansată această facilitate, care este una din numeroasele facilități la care WhatsApp lucrează și pe care le va lansa mai devreme sau mai târziu. În fruntea listei de proiecte aflate în lucru la WhatsApp se află suportul multi-device.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
mesajele vocale
transcriere